13.02.2015

Kuhmon Kamarimusiikin lipunmyynti alkaa – perinteinen kamarimusiikki kiinnostanut ennakko-ostajia

Kuhmon Kamarimusiikin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 16.2. Ennen julkisen lipunmyynnin alkua Kuhmon Kamarimusiikin kannatusyhdistyksen jäsenet ovat voineet jo ostaa lippuja ennakkoon. Kysyntä on ollut vilkasta, ja erityisesti ensimmäisen viikon konsertit ovat kiinnostaneet.  Viikkolippuja on myyty ennakkoon 117 kappaletta. Tähän mennessä lippuja on ostettu jo 140 000 euron edestä.

Suosituin konsertti ennakkomyynnissä on ollut keskiviikon 15.7.  konsertti nro 17, jossa kuullaan Franz Schubertin kamarimusiikkia. Toiseksi kysytyin on ollut perjantain 17.7. Yövartio-konsertti, joka nimensä mukaisesti tarjoaa yöllisiä musiikkinautintoja. Muita ennakkokiinnostusta herättäneitä konsertteja ovat mm. keskiviikkona 15.7. kuultavat Bach- ja Mozart-konsertit sekä tiistain 14.7. Rossini-konsertti.

Ennakkokysynnän perusteella Kuhmossa kiinnostaa tänä kesänä erityisesti perinteinen kamarimusiikki, jota tänä vuonna onkin ohjelmassa runsaasti. Suomen suurin kamarimusiikkifestivaali alkaa sunnuntaina 12.7. ja jatkuu kahden viikon ajan. Ohjelmassa on yli 70 konserttia.

Tänä vuonna Kuhmon Kamarimusiikkia myydään kansainvälisesti myös erityisissä tuotepaketeissa. Äksyt Ämmät Oy myy  Kuhmon, Valamon luostarin ja Pohjois-Karjalan majatalot  yhdistävää pakettia. Rukapalvelussa on puolestaan tarjolla Kalevalan innoittamaa pakettia, joka yhdistää Kuhmon festivaalin Sibelius-konsertit sekä Kalevalan Kuhmossa ja rajan takana. Sveitsiläinen matkanjärjestäjä Incognita kulturwissen puolestaan kokoaa Kuhmon festivaalin ja alueen luonto- ja kulttuuritarjonnan hienoksi omaksi paketikseen.

Lisätietoa matkapaketeista:

http://www.aksytammat.fi/en/culture+and+music/culture+and+music+trip+to+eastern+finland

http://www.kuhmofestival.fi/Kalevala-inspired_tour_to_Kuhmo_and_Kuusamo.pdf

http://www.incognita.ch/wp-content/uploads/2011/11/flyer_kuhmo_WEB.pdf

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 12.-25.7.2015.

www.kuhmofestival.fi