10.07.2013

Kuhmo soi sunnuntaista alkaen – Tarjolla musiikkia oopperasta tangoon

Kuhmon Kamarimusiikkijuhla alkaa sunnuntaina 14.7. Mozartin keskeneräisellä oopperaharvinaisuudella Zaide. Kahden viikon mittainen musiikin juhla päättyy lauantaina 27.7. jälleen Mozartin säveliin. Konsertteja on yli 70 ja ohjelmassa on niin perinteistä kamarimusiikkia kuin oopperaa ja tangoakin.

Kamarimusiikkijuhlilla on tänä kesänä mukana neljä maineikasta säveltäjää, Kaija Saariaho, Magnus Lindberg, Sofia Gubaidulina ja Krzysztof Penderecki. Kansainvälisistä ja suomalaisista huippumuusikoista koostuvan esiintyjäjoukon tunnetuimpia ovat nyt viulisti Gidon Kremer ja Kremerata Baltica -orkesteri sekä Eric Ericsonin kamarikuoro.

Ohjelmassa on tuttujen klassikoiden lisäksi useita teoksia, jotka kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Heti avauskonsertissa soitetaan kappaleita Mozartin balettimusiikista. Harvinaisuuksiin kuuluvat myös Dmitri Šostakovitšin operetti Suuri salama sekä William Waltonin Falstaffin kuolema.

Kuhmon lisäksi konsertteja järjestetään myös muualla. Vuokatissa on kaksi konserttia, ja lisäyksenä konserttiohjelmaan on tullut konsertti 22.7. Vartiuksessa. Luontokuvauskeskus Wild Brown Bearissa soittaa silloin Enescu-kvartetti. Varaslähdön Kamarimusiikkijuhlille voi tänä vuonna ottaa Iisalmessa, sillä Zaide esitetään Iisalmen kulttuurikeskuksessa jo lauantaina 13.7.

Kamarimusiikin lippujen ennakkomyynti on hyvässä vauhdissa. Lippuja on nyt myyty jo lähes 21 000 lippua. Erityisesti viikkoliput ovat nyt kiinnostaneet aiempia vuosia enemmän. Kysytyin konsertti on tällä hetkellä 23.7. järjestettävä tangokonsertti, joka on loppuunmyyty. Myös maanantai 22.7. on suosittu päivä, sillä molemmat iltakonsertit ovat jo lähes täynnä.

Kuhmon Kamarimusiikin aikana Kuhmo-talossa on esillä taidegraafikko Juho Karjalaisen näyttely. Kuhmon Osuuspankissa on esillä näyttely Kesän valo, jonka teokset ovat Pohjola Pankin Taidesäätiön kokoelmista. Kamarimusiikkikeskuksen galleriassa on esillä sisustusarkkitehti Kaarle Holmbergin tuolinäyttely MEHTÄ luonn’oksia.

Lisätietoja:

www.kuhmofestival.fi

www.facebook.com/kuhmofestival