21.10.2021

Kristian Vainio on Pori Jazzin uusi toiminnanjohtaja

Pori Jazzin toiminnanjohtajaksi on nimitetty Kristian Vainio. Hän on kuulunut Pori Jazz 66 ry. hallitukseen ja ollut sen puheenjohtaja 2020 – 2021. Päätyönään hän on ollut viimeksi Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kehitysjohtajana. Vainio aloitti festivaaliorganisaation päätoimisena toiminnanjohtajana 1. lokakuuta.

Kristian Vainiolla on taustaa tapahtumajohtamisesta, sillä hän toimi yhteiskunnallisen keskustelutapahtuma Suomi-Areenan Porin kaupungin tuottajana usean vuoden ajan. Työ liittyi hänen toimeensa Porin kaupungin elinkeinojohtajana kuten myös Porin seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtajuus (nykyään Visit Pori).

Vainio pitää päätehtävänään johtaa Pori Jazz kahden poikkeusvuoden jälkeen normaaliaikaan. Ensi vuoden festivaalin järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa. Pori Jazz järjestetään 55. kerran 8. – 16. heinäkuuta 2022. Tähän mennessä julkistettuja ensi kesän artisteja ovat yhdysvaltalainen supertähti John Legend ja brittiartisti Emeli Sandé sekä kotimainen Hector-erikoiskonsertti Hector Reimagined.