21.07.2014

Kristian Smedsin ohjaama Veistäjät Mäntän kuvataideviikoilla

Keväällä Kansallisteatterissa Helsingissä ensi-iltansa saanut Veistäjät myytiin nopeasti loppuun. Kristian Smedsin ohjaama esitys on nyt mahdollista nähdä Mäntän kuvataideviikoilla. Esityksessä kaksi aitoa kuvanveistäjää, Tapani Kokko ja Juha Menna, astuvat lavalle intiaanina ja länkkärinä. He ovat molemmat taiteilijoina tuttuja Kuvataideviikkojen aikaisemmista näyttelyistä.

Veistäjät puhuu leikin ja leikkimielisyyden tärkeydestä ja ihmisen mielikuvituksen positiivisesta

voimasta. Lavalla on luvassa todella railakasta kerrontaa taiteilijuudesta ja sen haasteista. Leikki ja kuvittelu näyttävät voimansa.

Veistäjät-esitys nähdään nyt Mäntässä kahtena erikoisnäytöksenä Myllyrannan venesuuliin

(Myllyrannantie) rakennetulla omaperäisellä näyttämöllä. Yleisön kannattaa olla valppaana, sillä tähän ainutkertaiseen mahdollisuuteen on lippuja myynnissä vain rajallinen määrä.

Esitykset nähdään perjantaina 1.8. klo 19 ja lauantaina 2.8. klo 16.30. Kesto on n. kaksi tuntia, ja kauempaa tulevat ehtivät lauantain esityksen jälkeen Vilppulasta lähtevään junaan. Lippuja voi

tilata ennakkoon Taidekaupunki-infosta (Seppälän puistotie 2) p. 03 4888 555 tai Pekilosta

p. 044 0234 587, pekilo11@gmail.com. Pääsylipun hinta on 25 €.

Lauantaina on myös kuraattori Minna Joenniemen kierros Pekilossa teemalla Hetkiä elämästä ja erotiikasta. Mukana mm. Jukka Virtanen. Kierros alkaa klo 14, ja sen pääsee kokemaan

pääsylipulla  tai kausikortilla.

Hetkinen

XIX Mäntän kuvataideviikot
31.8.2014 saakka
Avoinna joka päivä klo 10–18
Liput 0–12 €, kausikortti 15 €