26.02.2015

Kreetan kierros käynnistää Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat – juosten!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat vuosimallia 2015 käynnistetään jo sunnuntaina 5.7.2015 juoksemalla Kreetan kierros. Ensi kerran järjestettävä kansanmusiikkiväritteinen juoksutapahtuma alkaa yhteisellä alkulämmittelyllä kansantanssista ponnistavan FolkJam-liikuntamuodon myötä. Juoksureitin varrella tankkauspisteissä soi itseoikeutetusti pelimannimusiikki.

Kreetan kierroksessa on valittavissa neljä eri sarjaa: viiden kilometrin juoksu tai hölkkä ajanotolla, viiden kilometrin kävely ilman ajanottoa, kahden kilometrin lasten sarja tai kaikkein haastavin 2,5 kilometrin soitinsarja, jossa reitti tulee kulkea jotakin soitinta samalla soittaen. Lapsille on tarjolla urheilullista ja leikkimielistä ohjelmaa Pelimannitorilla koko tapahtuman ajan.

Kreetan kierroksen lähtö ja maali sijaitsevat Pelimannitorilla, festivaalialueen kupeessa. Reitti on saanut nimensä kanteleensoittaja Kreeta Haapasalolta, jota kunnioittaen reitti kulkeekin Kreetan patsaan ohitse. Juoksun osallistumismaksu on ennakkoon 10€ (30.6. mennessä), paikan päällä ilmoittautuessa 15€ (alle 12v maksutta). Puolet osallistumismaksujen tuotoista lahjoitetaan yleisön ja osallistujien valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Juoksun päätteeksi vietetään ”jäläkihilipasut” Ravintola Pelimannissa, jossa palaudutaan suorituksesta ruuan, juoman ja livemusiikin voimin.

Kreetan kierroksen järjestävät Pro Kaustinen ry (Kaustisen kansanmusiikkijuhlat) ja Kaustisen Pohjan-Veikot. Yhteistyössä on mukana Ravintola Pelimanni ja Perhonjokilaakso.

Hilipase isses hikhen!
Kreetan kierros sunnuntaina 5.7.2015 Kaustisella.
Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa: www.kaustinen.net

Lähtö klo 15.00 Pelimannitorilta, lähtöön ilmoittautuminen alkaa klo 13.30, maksu käteisellä paikan päällä.
Jäläkihilipasut Ravintola Pelimannissa klo 18.00 alkaen (k-18).

48. KAUSTINEN FOLK MUSIC FESTIVAL 6.-12.7.2015!

www.kaustinen.net

www.facebook.com/kaustinenfmf

www.twitter.com/kaustinenfm

www.youtube.com/kaustinenFMF