03.04.2013

Köysitanssijat valtaavat Puijon tornin Kuopio Tanssii ja Soissa

Italialaisryhmä Il Posto virittää kesäkuussa köytensä 50-vuotisjuhlaansa viettävään Puijon torniin, jonka seinämällä riippuen ryhmän esiintyjät tanssivat. Päivän aikana Puijolla voi muun muassa tutustua luontopolkuihin.

Huikeaa livemusiikkia, tanssia ja arkkitehtuuria yhdistävä italialaisryhmä The Vertical Dance Company Il Posto on tunnettu esityksistään, joissa rajana on vain taivas.

Tanssijat riippuvat köysien varassa ja tanssivat koreografiansa mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa – niissä, jotka ovat ympärillämme koko ajan.

Koreografi Wanda Morettin ja muusikko-saksofonisti Marco Castellin vuonna 1994 yhteistyöstä syntyneen ryhmän ajatuksena on luoda vuoropuhelua tanssin ja fyysisen ympäristömme välille, ja sen teoksia on nähty rakennusten julkisivuilla, silloilla, torneissa, majakoissa, luostareissa, historiallisissa palatseissa, teattereissa, museoissa ja teollisuusrakennuksissa.

Tällä kertaa Il Posto uhmaa painovoiman lakeja esiintymällä 50-vuotiaassa Puijon tornissa. Ryhmän teos Atto Bianco nähdään Puijolla 19. kesäkuuta klo 15.00. Esityksen kesto on 30 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy.

Italialaisryhmän lisäksi Puijolla on mahdollista tutustua luontopolkuihin, viettää piknikiä, nauttia lounasta tornissa tai Puijon majalla tai vaikkapa piipahtaa kahville Konttilan tilalle.

– Haluamme lisätä yhteistyötä kuopiolaisten toimijoiden kesken sekä tarjota kaupunkilaisille ja matkailijoille monipuolista ja koko perheelle sopivaa ohjelmaa, Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

– Kun Italian Kulttuuri-instituutti tarjosi ryhmää Suomeen ja Pöyry Finland näytti vihreää valoa Puijon tornia koskevan teknisen yhteisyön merkeissä, ryhmä saatiin Kuopioon.

Kuopio Tanssii ja Soi tuottaa tapahtuman yhteistyössä Istituto Italiano di Culturan, Pöyry Finland Oy:n, Kuopion Matkailuyhdistys ry:n, Säästöpankki Optian ja Puijon Huippu Oy:n kanssa.

Autolla paikalle saapuvia katsojia suositellaan käyttämään Puijon hiihtostadionin parkkipaikkoja. Liikennejärjestelyistä ja bussikuljetuksesta tiedotetaan kevään aikana festivaalin kotisivuilla.

44. Kuopio Tanssii ja Soi 13.–19.6.2013
Taiteellinen johtaja Jorma Uotinen

Etusivu