30.04.2019

Kotkan Meripävät: Meripäiväolunen 2019

Paikallinen Kotka Steam Brewery ja Kotkan Meripäivät lanseerasivat yhteistyössä kesällä 2018 historiansa ensimmäisen Meripäiväoluen tuotenimeltään ”Meripäiväolunen”.  Olunen herätti suurta kiinnostusta ja myytiin kaupoista loppuun jo hyvissä ajoin ennen Meripäiviä. Onnistuneen kokeilun jälkeen yhteistyötä päätettiin jatkaa ja tällä viikolla saadaan vähittäismyyntiin Meripäiväolunen 2019.

Vuoden 2019 Meripäiväolunen on tyyliltään Pils.  Pils on kiinnostava oluttyyli, joka on ammattilaisten erityisen seurannan alla johtuen esimerkiksi sen haastavuudesta valmistaa.

”Pilssiä povataan seuraavaksi trendijuomaksi ja sitä on toivottu useasti pienpanimoiden valmistavan enemmän. Meripäiväoluseksi pilssi valikoitui muun muassa sen takia, että Kotkassa on perinteensä pilssin valmistuksessa. Tyypillisesti pils mahtuu alkoholiprosentiltaan 4 – 5,8 haarukkaan. Meripäiväolunen on vahvuudeltaan viisi prosenttia.” kertoo Kari-Jukka Koivistoinen Kotka Steam Breweryltä.

Meripäiväpils on raikas ja kukkainen lager olut, jossa mukana keveää maltaisuutta. Maku rapsakan humalainen ja pirteä.

”Olimme viime vuonna ilahtuneita siitä, miten hyvin Meripäiväolunen otettiin vastaan ja sillä oli kysyntää sekä ennen tapahtumaa, että tapahtumassa pienpanimoravintolassa. Erityisen hienoa on, että tänä vuonna Meripäiväolusta on saatavilla jo hyvissä ajoin vapusta lähtien ja tietysti myös itse tapahtumassa heinäkuussa.” tapahtumapäällikkö/vt. kulttuurijohtaja Tiina Salonen kommentoi.

Meripäiväolusta on saatavana Kotka Steam Breweryn panimomyymälästä 30.4. klo 11- 21 ja Kotkan alueen kaupoista 3.5. lähtien.

Kotkan Meripäivät järjestetään 25.-28.7.2019.

www.meripaivat.com