15.02.2018

Kotkan Meripäivien uudella V2 areenalla soi rock!

Kotkan Meripäivien uudistuneella V2 areenalla nähdään ensi kesänä perjantaina 27.7 ja lauantaina 28.7 kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Ismo Alanko, CMX, Stam1na sekä Mira Luoti, Pauli Hanhiniemi, Happoradio ja Erja Lyytinen.

Kesällä 2017 The Tall Ships Races -tapahtumassa koeajettu konserttitila V2 on tulevan kesän Meripäivien pääkonserttipaikka. Välilaiturilla sijaitsevassa vanhassa varastohallissa kuullaan kahden päivän aikana rouheaa rokkia, poppia ja bluesia. V2 areenan konsertit tuottaa tänä vuonna Kotkan kaupunki omana tuotantonaan.

Perjantaina lavalle nousevat yhdelle harvoista kesän festarikeikoistaan Ismo Alanko bändinsä kanssa ja Suomirockin eturiviin jo vuosia kuulunut Happoradio. Perjantain myöhäisillassa nähdään myös Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen, joka on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Lyytinen on uuden 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä ja lauloi itsensä miljoonien suomalaisten sydämiin syksyllä 2017 Tähdet Tähdet -kisassa.

Lauantaina lavalle nousee kotimaisen rockin pitkäaikainen suosikki CMX. Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt yli 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa.

Lauantaina V2:ssa raikuu myös raskaampi rock, kun lemiläinen Stam1na, joka on kiistatta yksi Suomen suosituimpia metallibändejä, nousee lavalle. Yhtye on viiden albuminsa myötä haalinut kolme kultalevyä, lukuisia listojen kärkisijoja, kolme Emma-palkintoa, musiikkikriitikoiden ylistykset, yleisön kehut, loppuunmyydyt keikat ympäri maan sekä villinnyt festivaalikansaa jo useana kesänä.

Lisäksi V2:ssa kuullaan ”Vain Elämää” -ohjelmassa esiintyvää Mira Luotia, joka tulee julkaisemaan kevään aikana uutta materiaalia ja jatkaa keikkailua uuden naismuusikoista koostuvan yhtyeensä kanssa, jossa on mukana mm. Tiktakista ja Indicasta tuttuja muusikoita. Lauantai-illassa lavalle nousee myös kitaristi Tuomas Metsbergin kokoonpanema kotimainen Amy Winehouse Tribuutti. Tribuuttikokoonpano tulkitsee konserteissaan soulfunkin kiistattoman kuningattaren musiikkia kahden laulusolistin ja 6-henkisen kotimaisen orkesterin voimin.

V2 areena on vuoden 2018 tapahtuman yksi keskeisimmistä tapahtumapaikoista ja siellä järjestetään myös Junnu Vainion juhlavuoden hengessä pidettävät Yleisessä Saunassa -konsertit, joiden lipunmyynti alkaa lähiviikkoina. Kotkan Meripäiviä on järjestetty vuodesta 1962. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista, jonka kävijämäärä on vuosittain n. 200 000. Kokonaisohjelma koostuu avajaisparaatista, satamaravintoloista, merimarkkinoista, alueohjelmasta, Lasten Meripäivistä sekä urheilutapahtumista, joista tiedotetaan kevään aikana.

Päiväkohtainen ohjelma:

27.7. perjantai:

Happoradio

Pauli Hanhiniemi & Retkue

Ismo Alanko Erja Lyytinen

28.7. lauantai:

Amy Winehouse tribuutti

Mira Luoti

Stam1na

CMX

 

Liput:

Pääsyliput myynnissä

14.2 klo 9 alkaen Tiketissä https://www.tiketti.fi/

15.2 klo 10 alkaen Merikeskus Vellamossa (Tornatorintie 99) aukioloaikoina

PERJANTAI 39,90 euroa
LAUANTAI 39,90 euroa
PERJANTAI + LAUANTAI (rajoitettu erä) 72 euroa
Liput vaihdetaan ovella rannekkeisiin.
Kulttuurisetelit käyvät maksuvälineet ennakkomyynnissä.