23.07.2013

Kotkan Meripäiviä juhlitaan teemalla ”koko kansan karnevaalit”

Kotkan Meripäiviä juhlitaan tällä viikolla Kotkan Kantasatamassa ja keskustassa. Torstaina 25.7. alkava monipuolinen kaupunkifestivaali kokoaa ennakkoarvioiden mukaan Kotkaan tänäkin vuonna noin 200.000 kävijää neljän päivän aikana.

Meripäiville otetaan varaslähtö jo keskiviikkona 24.7. kun Vuoden Merilaulu -sävellys ja sanoituskilpailun finaali käydään Kotkan Konserttitalolla. Kilpailuun osallistui tänä vuonna ennätykselliset 211 sävellystä, joista kymmenen parasta on valittu loppukilpailuun. Tuomaristossa nähdään mm. Esa Nieminen, Leri Leskinen ja Kaija Kärkinen.

Virallisesti Meripäivät käynnistyvät torstaina 25.7. klo 18 avajaisparaatilla, joka on Suomen suurin vuotuinen juhlaparaati. Mukana on noin 60 esiintyjäryhmää ja luvassa on vuoden teeman mukaisesti näyttävä ja värikäs kokonaisuus. Arviolta 30.000 ihmistä saapuu seuraamaan paraatia, joten Kotkansaarelle kannattaa torstaina tulla julkisilla kulkuvälineillä. Paraatin jälkeen Kauppatorilla pidetään avajaisjuhlallisuudet.

Meripäivien suurimmat tähdet esiintyvät MeripäiväAreenalla Kantasatamassa. Tänä vuonna Meripäivä-Areenan sijainti on entistä keskeisemmällä paikalla Merikeskus Vellamon vieressä. Maksullisissa iltakonserteissa lavalla nähdään mm. J. Karjalainen, PMMP, Cheek, Apulanta, Jonne Aaron ja Suvi Teräsniska.

MeripäiväAreenalla on tänä vuonna tarjolla myös ilmaista päiväohjelmaa. Kaiken juhlakansan eteen marssivat mm. Pauli Hanhiniemi & Gran Turismo, Posteljoona & Ystävät ja Jannika B.

Mielenkiintoisena uutuutena Meripäivien ohjelmassa ovat myös Kansainväliset Suurmarkkinat, jotka valloittavat Kauppatorin festivaalin ajaksi. Luvassa on näyttäviä myyntikojuja ja monenlaisia erikoistuotteita ympäri Eurooppaa. Paikalla on kauppiaita noin 30 eri maasta.

Kotkan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on jälleen nähtävänä Junnu Vainion lauluista koottu Yleisessä Saunassa -viihdekonsertti. Tänä vuonna solisteina ovat Ritva Oksanen, Vuokko Hovatta ja Esko Roine. Juha Vainion rahaston tämän vuoden sanoittajapalkinnon saaja puolestaan paljastetaan teatterin edustan Kotka-lavalla perjantaina 26.7. klo 15.

Meripäivien aikana kaupungissa on tarjolla paljon monipuolista ja ilmaista ohjelmaa: musiikkia, teatteria, tanssia, sirkusta, runoutta ja paljon muuta. Jo perinteeksi muodostunut Meripäivien runoraati mitellään perjantaina 26.7. Kotka-lavalla. Kiertäviin katuteatteriesityksiin voi törmätä Merikeskus Vellamon pääoven edustalla tai muualla festivaalialueella.

Lasten Meripäivät houkuttelee perheen pienimmät jälleen Toivo Pekkasen koululle, jossa tarjolla monenlaista esitystä ja puuhapistettä perjantaista sunnuntaihin. Suurimpina vetonauloina tänä vuonna Hevisaurus, Tuuli ja Mimmit.

Kotkansaarella on viikon aikana loputtomasti nähtävää ja koettavaa, mm. Tivoli Seiterä, Merimarkkinat, vierailevat laivat, Jazz by the Sea, Ruotsinsalmen ajot, Meripäiväkoris, pellehyppyjen SM-kisashow  ja uutena tulokkaana Keinuhypyn maailmanmestaruuskisat. Koko kansan karnevaalit tarjoilevat festivaalivieraille siis huimaavan monipuolisen kattauksen.

www.meripaivat.com