10.05.2021

Kotkan Meripäiviä ei järjestetä kesällä 2021

Kotkan kaupunginhallitus on tänään 10.5. ylimääräisessä kokouksessaan päättänyt, että Kotkan kaupunki ei järjestä Meripäiviä kesällä 2021. Päätös koskee myös Lasten Meripäiviä. Kaupungin valmiusjohtoryhmä esitti hallitukselle Meripäivien perumista globaalin pandemiatilanteen tuomien epävarmuustekijöiden vuoksi.

”Kaupunginhallituksen päätös on tässä tilanteessa ainoa oikea ratkaisu, vaikkakin harmillinen tapahtuman ja koko Kotkan kannalta. Tapahtuman vaikutukset sekä aluetalouteen että ihmisten kesänviettoon ovat mittavat ja päätöstä ei perusteltu kevyesti. Suuntaamme katseet seuraavaksi sekä syksyn Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -tapahtumaan sekä Meripäivien osalta vuoteen 2022”, Meripäivien tapahtumapäällikkö Tiina Salonen kertoo.

Kotkan Meripäivät oli tarkoitus järjestää keskiviikosta lauantaihin 28. – 31.7. Kotkan Sapokassa ja Arto Tolsa -areenan alueella. Tapahtumaa kerää vuosittain neljän päivän aikana yhteensä yli 200 000 kävijää.

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut toteuttavat sekä lapsille että aikuisille suunnattua muuta kulttuurisisältöä kesän aikana, rajoitusten sallimilla tavoilla. Näistä sisällöistä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Lisäksi Kotkan kaupunki kannustaa pienempiä (esimerkiksi Meripäivien perinteisiä oheistapahtumia ja ravintoloita) järjestämään edelleen omia tapahtumiaan sallituissa rajoissa ja kokoaa niitä yhteen esimerkiksi Meripäivien nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Tällä toimella pyritään auttamaan muita järjestäjiä ja palvellaan myös yleisöä löytämään toiminnot. Lisäksi käydään keskusteluja yrittäjien ja Kotkan kauppatien kanssa muista eri kokoisista tapahtumista ja festivaaleista, joita on mahdollista toteuttaa ja saada Kotkan kesään.

Meripäivät järjestetään seuraavan kerran ke – la 27. – 30.7.2022, jolloin juhlitaan tapahtuman 60-vuotisjuhlia.