22.03.2013

Kotimainen laulajalahjakkuus haussa Savonlinnan Oopperajuhlilla

27. Timo Mustakallio -laulukilpailu – Haku päättyy 28.3.

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio -säätiö järjestävät Timo Mustakallio -laulukilpailun Savonlinnassa 6. – 7.7.2013. Kilpailun tarkoituksena on auttaa uusia, lahjakkaita suomalaisia laulajia kehittämään kykyjään. Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1985 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille.

Kilpailun ensimmäinen palkinto Timo Mustakallio –apuraha on 15 000 euroa ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala –rahaston palkinto on 10 000 euroa.

Kilpailun finaaliin valituille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2014. Kurssin rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahasto sekä Savonlinnan Oopperajuhlat ja sen järjestelyistä vastaa Savonlinnan Musiikkiakatemia. Finaaliin valituille laulajille kurssi on maksuton.

Kilpailuun ilmoittautumisen takaraja on 28.3.2013. Kilpailutoimikunnan nimeämä esikarsintalautakunta valitsee sihteeristölle lähetettyjen äänitteiden perusteella laulajia toukokuussa järjestettävään esikarsintaan, josta varsinaiseen kilpailuun valitaan noin 16 laulajaa.

Kilpailussa on kaksi erää, joista alkukilpailu on lauantaina 6.7.2013 Savonlinnasalissa ja finaali sunnuntaina 7.7.2013 Olavinlinnassa. Sekä alku- että loppukilpailussa laulajat esittävät yhden vapaavalintaisen liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Alkukilpailusta loppukilpailuun valitaan korkeintaan kahdeksan laulajaa.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jari Hämäläinen. Tuomariston muut jäsenet ovat Monica Groop, Jaakko Ryhänen ja Jorma Silvasti.

Oopperalaulaja Timo Mustakallio perusti vuonna 1973 nimeään kantavan rahaston kannustamaan suomalaisia laulajia heidän jatko-opinnoissaan sekä edistämään suomalaista laulutaidetta. Timo Mustakallio -apurahasta on kilpailtu vuodesta 1974 lähtien.

Kilpailu järjestettiin edellisen kerran kesällä 2011 ja sen voitti Miina-Liisa Värelä ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahaston apurahan sai Alina Heikkilä.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 5.7.-3.8.2013.

Etusivu