21.05.2010

Korvat Kohti Kesää III – Sysmän Suvisoitto 25 vuotta

Viulisti Antti Tikkanen ja sellisti Martti Rousi esiintyvät Sysmässä

Sysmän Suvisoitto viettää kesällä 25-vuotisjuhliaan. Juhlavuoden kunniaksi Sysmässä on järjestetty konserttisarja, jossa ovat esiintyneet tulevan juhlakesän taiteilijavieraat. Kolmas Korvat Kohti Kesää -konsertti pidetään lauantaina 22.5. Café Paahtimossa (Sysmäntie 38). Konserttiin on vapaa pääsy.

Kevään viimeinen varaslähtö juhlakesän ohjelmistoon pitää sisällään mm. Prokofjevin ja Haydnin musiikkia. Konsertin vieraina ovat viulisti Antti Tikkanen ja sellisti Martti Rousi, jotka omalta osaltaan valottavat ensi kesän ohjelmistoa ja kertovat tunnelmansa näin festivaalin alla.

Antti Tikkanen

Pohjois-Pohjanmaalta Oulaisista kotoisin oleva Antti Tikkanen aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana Jokilaaksojen Musiikkiopistossa Tomasz Orzechin oppilaana. Sittemmin hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan vuonna 1997 aluksi Lajos Garamin oppilaaksi ja vuosina 2000–2005 hän opiskeli prof. Mi-Kyung Leen luokalla. Antti Tikkanen esiintyy solistina ja kamarimuusikkona sekä on jousikvartetti Meta4in jäsen. Solistina Antti Tikkanen on esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Oulu Sinfonian ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Antti Tikkasella on käytössään Pohjola Pankin Taidesäätiön Stradivarius-viulu ”Iiriläinen” vuodelta 1702.

Sysmän XXV Suvisoitossa Antti Tikkanen esiintyy Romantiikannälkää -konsertissa tiistaina 6.7. Sysmän Teatteritalolla. Lisäksi hän konsertoi Meta4in kanssa Asikkalan kirkossa torstaina 8.7. ja Sysmän Suvisinfonikkojen jäsenenä Luhangan kirkossa lauantaina 10.7. Antti Tikkanen esiintyy myös alttoviulistina: hän soittaa Mozartia yhdessä Iiro Rantalan kanssa Ilo esitellä: Iiro Rantala -konsertissa Sysmän Teatteritalolla sunnuntaina 4.7.

Martti Rousi

Martti Rousi aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana syntymäkaupungissaan Turussa ja opiskeli mm. Timo Hanhisen ja Seppo Kimasen johdolla. Rousi siirtyi myöhemmin Helsinkiin Sibelius-Akatemiaan, jossa hän suoritti Arto Noraksen oppilaana sellonsoiton diplomin erinomaisin arvosanoin. Voitettuaan 1. palkinnon Turun sellokilpailussa 1982 Rousista tuli säännöllinen esiintyjä kotimaisten orkesterien solistina sekä monilla merkittävimmillä festivaaleilla. Hänet kutsuttiin Turun musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi 1992. Vuonna 2010 hän on myös Sibafestin taiteellinen johtaja. Vuodesta 1995 alkaen Rousi on toiminut sellonsoiton professorina Sibelius-Akatemiassa. Hän pitää myös jatkuvasti mestarikursseja eri puolilla Eurooppaa. Martti Rousin instrumenteista mainittakoon Carlo Giuseppe Testore vuodelta 1698 ja Jean-Baptiste Lefevre vuodelta 1760.

Sysmän XXV Suvisoitossa Martti Rousi toimii yhtenä solisteista Jubilaeum XXV -konsertissa, joka pidetään Luhangan kirkossa lauantaina 10.7. Lisäksi hän soittaa kamarimuusikkona Sysmän Teatteritalolla tiistaina 6.7. ja Asikkalan kirkossa torstaina 8.7.

Minna Pensola (viulu), Antti Tikkanen (viulu) & Martti Rousi (sello) Café Paahtimossa la 22.5.2010 klo 13, vapaa pääsy

http://www.sysmansuvisoitto.com