29.07.2020

Korsholman Musiikkijuhlilla tänään avajaiskonsertti

Korsholman Musiikkijuhlat lähtivät eilen liikkeelle varaslähtökonsertilla Vaasan kirkossa ja tänään keskiviikkona on avajaiskonsertti. Varaslähtökonsertissa Vaasan kirkossa tunnelma oli korkealla ja kirkossa oli lähes koronarajoitusten mukainen enimmäismäärä yleisöä. Konsertti myös lähetettiin verkossa.

Muistutettakoon, että konsertit voi katsoa Musiikkijuhlien verkkosivujen lisäksi Vasabladetin ja Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilta.

Torstai 30.7.

Hemmerintalolla soi kotimainen viulumusiikki

Viulisti Erik Nygård on suomalaisen viulumusiikin asiantuntija, joka esiintyy Stundarsin Hemmerintalolla järjestettävässä konsertissa yhdessä pianisti Anton Ylikallion kanssa. Konsertin teokset on Musiikkijuhlien vuoden teemaan liittyen sävelletty 1920-luvulla itsenäisyytemme alkuaikoina ja säveltäjäpaletissa on melkein koko Suomi edustettuna, sillä hämeenlinnalaissyntyisen kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen lisäksi ohjelmassa on Porista tulleen Selim Palmgrenin ja Käkisalmen oman pojan Erkki Melartinin teoksia. Melkoinen leijonavitja.

Konsertti pidetään Hemmerintalolla torstaina 30.7. klo 14 ja ylin konserttitilaan otettava yleisömäärä on 40 henkilöä. Konsertti lähetetään ilmaiseksi Musiikkijuhlien verkkosivuilta samana päivänä klo 20 alkaen ja festivaalistudiossa klo 19.30 taiteilijat keskustelevat kotimaisesta viulumusiikista ja konsertin ohjelmasta.

Perjantai 31.7.

Nuoret taiteilijat

Albert Sahlström on Pääkaupunkiseudulta Vaasaan muuttanut nuori viulistilahjakkuus ja Ahti Alavillamo taasen Vaasasta Espooseen opiskelumahdollisuuksien perässä siirtynyt pianistitaituri. Nämä Musiikkijuhlien vuoden nuoret taiteilijat esiintyvät yhdessä Vaasan kirkossa perjantaina 31.7. klo 18 ohjelmassaan romantiikan merkkiteoksia Jean Sibeliukselta, Frédéric Chopinilta ja Beethovenin seuraajaksi tituleeratulta Johannes Brahmsilta, jolta kuullaan viulusonaatti nro 2 A-duuri.

Konsertti on avoin yleisölle ja kirkkoon on vapaa pääsy 135 henkilölle, eli rajoitetulle määrälle yleisöä. Konsertti lähetetään myös suoratoistona samaan aikaan ja lähetystä pääsee seuraamaan ilmaiseksi Musiikkijuhlien verkkosivuilta.

Gershwin Vaasassa

Mari Palo on suvereenisti tyylilajien yli liikkuva sopraano ja on vaikea kuvitella Suomesta häntä sopivampaa tulkkia George Gershwinin klassikkolauluille, jotka nekin ovat saaneet inspiraationsa niin afroamerikkalaisesta sävelperinteestä kuin eurooppalaisesta taidemusiikista. Gershwinin lauluista esimerkiksi Nice Work if You Can Get It, How Long Has This Been Going On ja Who Cares voisivat myös olla korona-ajan soundtrack…

Paloa säestää Musiikkijuhlien konsertissa kevyen jazz-poljennon kotimainen eliitti, pianisti Seppo Kantonen, basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa. Vahvasti 1920-luvun teemaan liittyvät myös Hugo Ballin dadaistiset runot ja F. Scott Fitzgeraldin Kultahatun säkeet, joita lausuu vaasalainen veteraaninäyttelijä Lasse Hjelt.

Konserttiin Vaasan kaupungintalolle perjantaina 31.7. on vapaa pääsy 40 henkilölle, vapaaehtoinen konserttiohjelma maksaa 10 €. Suoratoistokonsertti lähetetään Vaasan kaupungintalolta ja sitä pääsee katselemaan ilmaiseksi Musiikkijuhlien verkkosivuilta. Festivaalistudiossa klo 19.30 alkaen tavataan Mari Palo, Seppo Kantonen ja Lasse Hjelt studiojuontajien Anna-Maria Helsingin ja Mats Lillhannuksen johdolla.

www.korsholmmusicfestival.fi