29.07.2015

Korsholman Musiikkijuhlilla sanotaan jäähyväiset Euroopalle

Korsholman Musiikkijuhlien varsinainen avajaispäivä torstai 30.7.2015 on festivaalin Uuden maailman teemasta huolimatta täynnä eurooppalaisten säveltäjien teoksia. Avajaisseremoniassa Vaasan Rewell Centerissä klo 15 soivat vasket ja perinteisen avajaiskonsertin paikalla Mustasaaren kirkossa klo 19.30 soittavat Schumann– ja Artende-jousikvartetit yhdessä hieman eri kokoonpanoin.

Avajaisjuhlallisuudet

Parin viime vuoden tapaan Korsholman Musiikkijuhlat avataan avoimessa yleisötilaisuudessa Vaasan Rewell Centerin agoralla klo 15. Musiikkijuhlayhdistyksen puheenjohtaja Bo Kronqvist pitää tervetuliaispuheen ja sen jälkeen Pohjanmaan vaskisoittajien parhaimmistosta koostuva Ostrobothnia Brass Quintet esittää monentyyppistä vaskimusiikkia italialaisesta renessanssista Georg Riedelin lastenelokuvamusiikkiin. Vaskikvintetin ohjelmassa myös olevat Jean Sibeliuksen Andante festivo ja Adagio Antonín Dvořákin 9. sinfoniasta kuullaan myöhemmin festivaalin aikana alkuperäisversioina.

Vapaa pääsy

So long, Eurooppa

Ilta Mustasaaren kirkossa klo 19.30 alkaa juhlavasti 150-vuotisjuhlakalu Jean Sibeliuksen sävelin. Jo aiemmin päivällä kuultu Andante festivo esitetään nyt Sibeliuksen omana jousioktettiversiona Schumann– ja Artende-kvartettien yhteisesityksenä. Antonín Dvořákin Amerikan-vuosinaan säveltämässä Jousikvintetossa Es-duuri op. 97 esiintyy kotimainen, monena vuonna Korsholman Musiikkijuhlilla esiintynyt Artende-kvartetti, jota on vahvistettu Schumann-kvartetin virolaisella alttoviulistilla Liisa Randalulla. Illan päättää Felix Mendelssohnin teini-iässä säveltämä Jousioktetto Es-duuri op. 20. Konsertin nimen mukaisesti nyt on sanottu jäähyväiset Euroopalle ja uudet musiikilliset mantereet ja niemimaat odottavat.

Liput 20 / 17 / 10 €, linja-autokuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 19.00

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi.

Kaikki liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, siv.laine@studioticket.fi sekä verkossa www.netticket.fi.