01.08.2011

Korsholman Musiikkijuhlilla kokonaisvaltaisia elämyksiä

Korsholman Musiikkijuhlien 2011 viimeiset päivät tarjoavat kokonaisvaltaisia elämyksiä ja musiikillista loistoa. Tiistaina 2. elokuuta tunnelmoidaan kahvilakonsertissa ja ilta vietetään Sulvan perinteikkäisissä maisemissa.

Kahvikonsertti Loftetissa

Bandoneonisti Marcelo Nisinman, viulisti Elina Vähälä, alttoviulisti Lise Berthaud ja sellisti Yuko Miyagawa takaavat korkeatasoisen ja miellyttävän kahvihetken klo 15.00 Vaasan Loftetin Konsulinnan kahvihuoneessa. Yleisön nautiskellessa kahvia Marcelo Nisinman soittaa oman teoksensa Kill Yourself step by step and be free. Kappale kertoo tunnelmista muuton jälkeen sunnuntaipäivänä Nisinmanin saavuttua opiskelemaan Sveitsiin. Konsertissa siirrytään Sveitsin jälkeen Japaniin. Yuko Miyagawa tulkitsee Toshiro Mayuzumin Bunrakun. Teos viittaa nukketeatteriperinteeseen ja sello jäljittelee sekä laulua, että nukketeatteria perinteisesti säestävän kielisoittimen, shamisenin ääntä. Konsertin päättää Wolfgang Amadeus Mozartin Duo viululle ja alttoviululle KV 423.

Liput 20 / 17 €
Kahvi sisältyy lipun hintaan.

Hemmerintalo ja kolme vahvaa säveltäjää

Sulvan Stundarsissa, Hemmerintalolla konsertin aloittaa Musiikkijuhlien teemasäveltäjän Erik Bergmanin teos 3 Fantasiaa, joka on sävelletty klarinetille ja pianolle. Sitä seuraa Gustav Mahlerin Pianokvartetto a-molli. Illan kolmantena säveltäjänimenä on Johannes Brahms, jolta kuulemme Viulusonaatin nro 1 G-duuri op.78. Konsertti alkaa klo 18.00 ja illan taiteilijat ovat Tuulia Ylönen –klarinetti, Kiril Kozlovsky –piano, Mark Gothoni – viulu, Elina Vähälä –viulu, James Boyd –alttoviulu ja Joona Pulkkinen –sello.

Konserttiliput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta 17.00
Konsertti & illallinen 49 €

Jousisekstetti Sulvan kirkossa

Tiistai-illan päättää vahva jousisekstetti Sulvan kirkossa. Viulistit Elina Vähälä ja Mark Gothoni, alttoviulistit Lise Berthaud ja James Boyd ja sellistit Gary Hoffman ja Marko Ylönen tunnelmoivat Richard Straussin Capriccio alkusoiton parissa. Capriccio nähdään Straussin viimeisenä oopperana, vaikka hän itse piti sitä pienimuotoisuuden takia lähinnä musiikkivuoropuheluna. Teos käsittelee ongelmaa kumpi taidemuoto on korkeampi, musiikki vai kirjallisuus. Jousisekstetille sävelletty laajamuotoinen alkusoitto esitetään nykyään usein itsenäisenä teoksena, ja sen tyyli on myöhäiselle Straussille tyypillinen itsevarma myöhäisromantiikka. Arnold Schönbergin Verklärte Nacht (Kirkastettu yö) perustuu Richard Dehmelin runoon, jossa nuori pariskunta vaeltaa yöllisessä metsässä. Nainen kertoo kantavansa toisen miehen lasta ja purkaa katkeruuttaan. Mies kuitenkin vastaa, että heidän rakkautensa kautta lapsestakin tulee hänen. Ja pariskunta jatkaa matkaansa ”korkean, valoisan yön läpi”.

Konsertin nauhoittaa YLEn Radio Vega.

Konserttiliput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 20.00
Illan kaksi konserttia & illallinen 59 €

http://www.korsholmmusicfestival.fi