02.08.2013

Korsholman Musiikkijuhlilla huikeita konsertteja viikonloppuna

Viikonloppu Korsholman Musiikkijuhlilla on tänäkin vuonna täynnä huikeita konsertteja. Lauantaina 3.8. Musiikkijuhlat viettää päivän saaristossa, Unescon maailmanperintöalueella, ja illaksi siirrymme Isonkyrön vanhaan kirkkoon. Sunnuntai 4.8. kuullaan raskaan sarjan kamarimusiikkia Vöyrin kirkossa, mutta päivään mahtuu myös takavuosista selvästi hoikistunut Iiro Rantala kahteenkin otteeseen. Maanantaina 5.8. Musiikkijuhlat pysäköi koko päiväksi Vaasaan ja päivän huipentaa kaupungintalon gaalailta, jossa kuullaan mm. kantaesitys Uljas Pulkkikselta.

_____

Lauantai 3.8.

Reippailua ja kamarimusiikkia saaristossa

Lauantain ohjelma alkaa jo klo 11 linja-autokyydillä Raippaluotoon ja Björköbyhyn. Päivään kuuluu lounastaminen Café Arkenissa n. klo 12, Rastrelli-sellokvartetin konsertti Björköbyn Suolaamossa klo 14, sekä konsertin jälkeen patikointi tai veneretki Svedjehamnin ympäristössä. Rastrelli tuo Suolaamoon kevyempää ohjelmistoa Astor Piazzollasta Dave Brubeckiin ja retkillä Musiikkijuhlien reippainta yleisönosaa opastavat kaksikieliset juontajat.

Liput 65€ (sis. kuljetukset, lounas, konsertti), retket 35€ (vene) ja 20€ (patikointi), pelkkä konsertti Suolaamossa 25/22€

Rosamunde Raippaluodon kirkossa, XTC:n sellisti vaihtunut

Retkeilijät voivat ulkoilun jälkeen pistäytyä saaristossa vielä toisessakin konsertissa. Raippaluodon kirkossa esiintyvät nimittäin klo 17 cembalisti Irina Zahharenkova, harmonikansoittaja Janne Rättyä ja Artende-kvartetti. Ennakkotiedoista mainitun sellisti Martti Rousin korvaa Jaani Helander. Konsertin ohjelmassa on viisi Domenico Scarlattin pientä sonaattia, Musiikkijuhlien vuoden säveltäjävieraan Uljas Pulkkiksen XTC harmonikalle ja sellolle sekä Franz Schubertin Jousikvartetto a-molli, lisänimeltään Rosamunde.

Liput 20/17€, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 16.30

KPKO Isonkyrön vanhassa kirkossa

Yksi Korsholman Musiikkijuhlien vakiintuneista konserttipaikoista on Isonkyrön aina 1300-luvulta peräisin oleva vanha kirkko, jonka mystinen tunnelma hurmaa festivaaliyleisön vuosi toisensa jälkeen. Tänä vuonna kirkossa esiintyy Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri perustajansa Juha Kankaan johdolla, solistina virolainen cembalisti Irina Zahharenkova. Hän esittää konsertissa Johann Christian Bachin Cembalokonserton f-molli. Muu ohjelmisto koostuu 1900-luvun alkupuolen musiikista. Konsertissa kuullaan sekä Ottorino Respighin Antiikin tansseja ja aarioita, Carl Nielsenin Pieni sarja jousille, että Gustav Holstin St. Paul’s Suite.

Liput 25/22€, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 19.00

”Makupaloja maailmalta”

Musiikkijuhlakahvilamme Kaffehuset August saa klo 15 vieraita Mustasaaren musiikkiopistosta: esiintymässä ovat sellisti Sara Löfroth ja pianisti Susanna Björkstrand, jotka soittavat mm. Vivaldin ja Mascagnin musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy.

_____

Sunnuntai 4.8.

Lastenkonsertissa käydään Iiron kammarissa ja koetaan Eläinten karnevaali

Korsholman Musiikkijuhlat huomioi vuosittain myös lapset ja tämänkesäinen lastenkonsertti Kuula-opistolla on erityisen tarinallinen. Konsertissa on kaksi osaa, joista ensimmäisessä pistäydytään Iiron kammarissa, oppaina pianistivelho ja ehkä maailman hauskin mies Iiro Rantala sekä vähintään Vaasan mukavin mies, näyttelijä Lasse Hjelt. Luvassa musiikkia ja tarinoita, joissa voi tapahtua melkein mitä vain. Väliajan mehutarjoilun jälkeen luvassa on vielä Camille Saint-Saënsin rakastettu hupailu Eläinten karnevaali, jonka tarjoilee nelikätisesti pianistipariskunta Henri ja Akiko Sigfridsson. Lasse Hjelt karnevaalitirehtöörinä. Konsertti on kaksikielinen.

Liput 15€, sis. bussikuljetuksen Vaasan kaupungintalolta klo 12.30

Sunnuntai-ilta Vöyrin kirkossa ja Strampenilla

Illalla yleisömme onkin valinnanvaikeuden edessä: lähteäkö kuuntelemaan järeää kamarimusiikkia Vöyrin kirkkoon, jossa esiintymässä ovat Musiikkijuhlien tähdet itse festivaalijohtaja Henri Sigfridssonin johdolla vai jäädäkö Vaasaan Strampenin keittiön ja Iiro Rantala String Trion hellittäväksi.

Vöyrin kirkossa klo 19 ohjelmassa on Anton Webernin, Carl Maria von Weberin ja Ernest Chaussonin musiikkia. Weberniltä kuullaan koko tuotanto sellolle ja pianolle, johon kuuluu sekä hänen myöhäisromanttisia varhaisteoksiaan että kypsän, atonaalisen kauden miniatyyrejä. Ernest Chaussonin Konsertossa viululle, pianolle ja jousikvartetille solisteina loistavat viulisti Boris Garlitsky ja pianisti Henri Sigfridsson.

Liput 20/17€, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 18.15

Jousitrio, jossa on piano?

Strampenin ilta alkaa klo 19 kolmen ruokalajin illallisella ja sen jälkeen, n. klo 21 hiljennytään kuuntelemaan Iiro Rantala String Trioa, jossa Iiron lisäksi soittavat puolalainen viulisti Adam Baldych ja kroatialainen sellisti Asja Valcic. Molemmat ovat Iiro Rantalaan verrattavissa olevia raja-aitojen rikkojia ja mestarillisia improvisoijia. Luvassa on Iiro Rantalan melodisia uusia kappaleita, mutta keikan tarkka ohjelma päätetään kuulemma vasta viime tipassa!

Liput 55/52€ (sis. illallisen), 20/17€ (pelkkä konsertti)

_____

Maanantai 5.8.

Musiikkijuhlien maanantai alkaa klo 13 Kuula-opistolla, jossa kuullaan mestarikurssikonsertti, esiintyjinä tietysti Korsholman Musiikkijuhlien mestarikurssien oppilaat. Ohjelma elää viime hetkeen saakka ja myös tulkinnoissa on taatusti elävyyttä ja nuoruuden paloa.

Liput 10€ (opiskelijat ilmaiseksi)

Iltamien pojan paluu

Usean vuoden tauon jälkeen Korsholman Musiikkijuhlilla järjestetään taas koko illan mittaiset iltamat, paikkana Vaasan kaupungintalo. Kätevästi iltamat jakautuvat kolmeen konserttiin, joihin kaikkiin saa lippuja myös erikseen. Café Maestro palvelee yleisöä koko illan ajan.

Liput koko gaalailtaan 55/45€

Ludvig

Klo 17 tunnustettu Beethoven-tulkki Antti Siirala esittää Beethovenin myöhäistä pianomusiikkia. Luvassa on Kuusi bagatellia op. 126 sekä pianosonaatit op. 109 ja op. 110. Luvassa taatusti punnittuja tulkintoja länsimaisen taidemusiikin kaanoniin kuuluvista teoksista.

Liput 20/17€

Gaalaillassa kantaesitys

Klo 19 Gaalaillassa esiintyy suuri joukko Musiikkijuhlien kesän taiteilijoista. Ensimmäisellä puoliskolla kuullaan W.A. Mozartin iki-ihana Kvintetto pianolle ja puhaltimille, sekä kantaesityksenä Uljas Pulkkiksen Henri Sigfridssonille ja Korsholman Musiikkijuhlille omistama kvintetto Auras and Arias, joka säveltäjän sanoin on ”puhdasta ohjelmamusiikkia”, kuvaten sateen ja auringonpaisteen yhdessä luomia säätilanteita. Konsertin toinen puolisko taasen on omistettu taiteilijoiden lempikappaleille, eli luvassa on omistautuneita ja erityisen hioutuneita tulkintoja.

Liput 25/22€

Night Train

Illan päättää kaupungintalon kauniissa portaikossa klo 22 kevyissä tunnelmissa esiintyvä Rastrelli-sellokvartetti.

20/17€

Mestarikurssilaiset myös Kaffehuset Augustissa!

Kaffehuset Augustin maanantai-iltapäivässä kuullaan lisää mestarikursseilla hiottuja tulkintoja, sillä kurssikonserttien sarja jatkuu heti Kuula-opiston konsertin perään klo 15. Konserttiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy.

www.korsholmmusicfestival.fi