28.06.2016

Korsholman Musiikkijuhlilla esiintyjämuutos: Pia-Karin Helsingin tilalle Kajsa Dahlbäck

Esiintyjämuutos

Sairastapauksen vuoksi Korsholman Musiikkijuhlien kesän ohjelmassa on pieniä muutoksia. Sopraano Pia-Karin Helsingin tilalla kuullaan vaasalaista Kajsa Dahlbäckia kahdessa konsertissa: Vaasan kirkossa torstaina 28.7. klo 21.30 ja Uudenkaarlepyyn Ahlbeckinsalissa perjantaina 29.7. klo 19. Samalla konserttien ohjelmaan on tullut lauluteosten osalta muutoksia. Dahlbäck laulaa torstain kirkkokonsertissa Jean Langlais’n ja Théodor Dubois’n musiikkia sekä Kaija Saariahon Leinolaulut. Perjantaina Uudessakaarlepyyssä ohjelma pysyy suunnitellusti Wolfgang Amadeus Mozartin musiikissa ja Dahlbäckin ohjelmassa on sekä Mozartin lauluja että aarioita oopperoista.

Kajsa Dahlbäck on varmasti tuttu kasvo kaikille pohjalaisille musiikin ystäville. Hän on menestynyt useissa kansallisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa ja on esiintynyt orkesterisolistina ja omin konsertein niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Dahlbäck on yksi maamme merkittävimmistä vanhan musiikin laulajista ja Vaasa Baroque -festivaalin taiteellinen johtaja. Tällä hetkellä hän valmistelee taiteellista tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa. Dahlbäckilla on Svenska kulturfondenin myöntämä kolmivuotinen apuraha taiteelliseen työskentelyyn.

Tarkemmat tiedot ohjelmanmuutoksista löytyvät verkkosivuiltamme osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi sekä heinäkuun alussa ilmestyvästä ohjelmakirjasta. Ohjelmakirjasta löytyy tarkkojen teostietojen ohella taustatietoa festivaalin muusikoista, musiikkitieteilijä Mats Lillhannuksen kirjoittamat teosesittelyt sekä muuta olennaista festivaali-infoa ja se on ehdoton hankinta kaikille konserttikävijöillemme.

Kahvikonsertit ja taiteilijatapaamiset

Myös festivaalikahvilamme Kaffehuset Augustin kahvilakonserttien ja taiteilijahaastatteluhetkien ohjelma on tarkentunut. Tilaisuuksia on useimpina festivaalipäivinä ja ne alkavat aina klo 15. Torstaina 28.7. kuullaan baritoni Herman Wallénin ja etenkin lied-pianistina tämän vuoden festivaalilla kunnostautuvan Akiko Sigfridssonin mietteitä festivaalin järeästä lied-repertuaarista. Perjantaina 29.7. pianon ääressä esiintymässä on vaasalainen nuori lahjakkuus ja musiikin moniottelija Tarmo Peltokoski. Lauantaina 30.7. kuullaan lisää nuorta voimaa, kun esiintymässä ovat venäläis-ukrainalainen taiteilijapari, viulisti Aleksey Semenenko ja pianisti Inna Firsova.

Maanantai-iltana 1.8. Vaasan Ritz toimii Viktoria Tolstoyn, Iiro Rantalan ja Ulf Wakeniuksen triokonsertin esiintymispaikkana ja konsertin alla, kaffehusetin viimeisessä iltapäivähetkessä ma klo 15, Tolstoy kertoo mietteitään yhtyeen repertuaarista ja elämästään kansainvälisenä jazz-tähtenä. Haastatteluhetken jälkeen Augustissa jatketaan vielä jazzahtavissa tunnelmissa Sjöholm Brothersin esiintymisellä. Maalahtelaislähtöiset Erik ja Svante Sjöholm siis estradilla.

Festivaalikahvilan tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja hengen ravinnon kyytipojaksi Augustin valikoimasta löytyy varmasti joka vatsalle täytettä kahvista ja leivonnaisista aina kahvilan legendaarisiin lounasannoksiin.

Festivaalitoimisto palvelee sinua

Musiikkijuhlatoimisto muuttaa perinteisesti heinäkuun alussa Övningskolanin lukion Culturum-rakennukseen aivan Vaasan kirkon viereen osoitteeseen Koulukatu 31. Toimisto on avoinna 4.7. lähtien aina festivaalin alkuun saakka joka arkipäivä klo 10-16 ja festivaalin aikana joka päivä klo 9-19, ja sieltä saa ostettua konserttilippuja sekä pääsee kuulemaan viimeisimmät festivaaliuutiset ja toimistoväen ilonaiheet. Tervetuloa!

Liput saatavissa myös Studio Ticketistä Vaasan Rewell Centerissä (huomaa Studio Ticketin uusi sijainti Rewell Centerin toisessa kerroksessa) ja Studio Ticketin verkkosivuilta.

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 27.7.-4.8.2016.

www.korsholmmusicfestival.fi