08.08.2012

Korsholman Musiikkijuhlien yleisömäärä kasvussa

Korsholman Musiikkijuhlat 2012 päättyvät tänään illan konserttiin Vaasan kirkossa. Korsholman Musiikkijuhlien organisaatio huokuu tyytyväisyyttä, mutta on aloittanut jo seuraavan kesän, vuoden 2013 Musiikkijuhlien suunnittelun ja kehittämisen yhdessä uuden taiteellisen johtajan Henri Sigfridssonin kanssa.

Lämminhenkinen festivaali, yleisömäärässä kasvua

Korsholman Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Monica Johnson on vienyt läpi neljännet Musiikkijuhlansa ja kertoo odottavansa vielä lopullisia myyntilukuja. ”Tässä vaiheessa voin jo kuitenkin sanoa, että olemme saavuttaneet yleisötavoitteemme ja yleisömäärässä on pientä kasvua, mikä on ilahduttavaa. Muun muassa ennakkomyynti on ollut parempi kuin viime vuonna”, kertoo Monica Johnson.

”30-vuotisjuhlavuoteen liittyi julkaistu juhlakirja, japanilaisia arvovieraita, kuten esimerkiksi composer-in-residence Toshi Ichiyanagi sekä Seppo Kimasen ja Olli Mustosen vierailut”, kertoo Korsholman Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Bodil Eriksén-Neuman.

”Konserteista ehkä mieleenpainuvimpia olivat Mustonen & Friends sekä monipuolinen 30-vuotisjuhlakonsertti Vaasan kaupungintalolla”, miettii Bodil Eriksén-Neuman ja toteaa yleisestikin festivaalihengen olleen kovin positiivinen ja tarttuva. ”Erityisesti kiitos taiteilijoilta on lämmittänyt.”

Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Marko Ylönen toteaa tunnelmien olevan onnelliset, mutta myös haikeat. Ylönen vastasi nyt viimeisen kerran taiteellisesta johdosta. ”Järjestelyt ovat sujuneet taas erinomaisesti, tiimi on hyvä”, suitsuttaa Ylönen.

Korsholman Musiikkijuhlat 31.7. – 7.8.2013

Korsholman Musiikkijuhlat 2013 järjestetään 31.7. – 7.8.2013. Eilen julkistettu uusi taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson on innoissaan uudesta työtehtävästä.

”Olen vaikuttunut konserttitilojen mahdollisuuksista ja tavoitteenani on monipuolinen ohjelmisto –klassisen musiikin klassikoita ripauksilla muita musiikkityylejä.”

Vuoden 2013 suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. Korsholman Musiikkijuhlien 2013 taiteilijoista ovat vahvistuneet seuraavat: Vladimir Mendelssohn, Erik Schumann ja Mirijam Contzen (viulu), Peter Hörr ja Martti Rousi (sello), Edicson Ruiz (kontrabasso), Valeria Resjan, Antti Siirala ja Boris Bloch (piano), sellokvartetti Rastrelli sekä kapellimestarit Dorian Wilson ja Juha Kangas.

Juhlavuoden kunniaksi Korsholman Musiikkijuhlat sai Harry Schaumans Stiftelse –säätiöltä 10.000 euron tuen, joka kohdistuu uuteen musiikkiin. Luvassa on siis myös kantaesitys vuonna 2013.

http://http://www.korsholmmusicfestival.fi