03.08.2012

Korsholman Musiikkijuhlien viikonlopun tapahtumissa luonnoläheisyyttä ja kirkkokonsertteja

Korsholman Musiikkijuhlien viikonlopun konsertit ovat ovella. Lauantaina 4.8. ohjelmassa on luonnonläheisyyttä Kvarkenin maailmanperintökohteessa, komea kattaus Björköbyn kirkossa sekä Isonkyrön vanhassa kirkossa upea orkesteri huippusolistin kera.

Luonnollisesti soiva tila -Suolaamo

Kvarkenin maailmanperintökohteessa sijaitsevassa vanhassa kalojen Suolaamossa, Björköbyssä konsertoivat lauantaina klo 14.00 Marko Ylönen –sello, Matti Rantanen –harmonikka, Laura Hynninen -harppu ja Uusi Helsinki –kvartetti. Ennen konserttia on mahdollisuus nauttia lounas klo 12.00 Café Arkenissa.

Suolaamo konserttipaikkana on erikoinen, mielenkiintoinen ja toisaalta akustiikkansa vuoksi soittajille haasteellinenkin. Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Marko Ylönen kuvailee Suolaamoa luonnollisesti soivaksi tilaksi.

Konsertin aloittaa Pehr-Henrik Nordgrenin Distance-Dreams op.101, joka on sävelletty Marko Ylöselle ja Matti Rantaselle. Harppua kuulaan Toshi Ichiyanagin teoksessa Stilltime III. Uusi Helsinki –kvartetti esittää Dmitry Šostakovitšin Jousikvarteton nro 14 op.142, jossa sellolla on keskeinen rooli.

Konserttipaikka, vanha Suolaamo sijaitsee Suomen ensimmäisessä ja ainoassa luonnonperintökohteessa. Konsertin jälkeen on mahdollisuus osallistua tunnin mittaiselle festivaaliristeilylle, jonka aikana tutustutaan Merenkurkun maankohoamissaaristoon.
– Konserttiliput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta 11.00
– Konsertti- & lounaslippupaketti 49 / 47 €
– Risteily 30 € / hlö, jonka jälkeen toinen bussikuljetus Vaasaan (Huom! Vain ennakkoon)

Saaristopäivän päätös kirkossa

Päivä saaristossa huipentuu konserttiin Björköbyn kirkossa klo 17. Tuulia Ylönen –klarinetti, Erica Nygård –huilu, Yuval Gotlibovich –alttoviulu, Laura Hynninen –harppu, Matti Rantanen –harmonikka, Karen Gomyo –viulu ja Torleif Thedéen –sello ovat konsertin kovatasoinen taiteilijakaarti.

Säveltäjänimet Igor Stravinsky, Claude Debussy, Yūji Takahashi ja Maurice Ravel pitävät konsertin vahvasti Musiikkijuhlien teeman Pariisi-Pietari-Tokio ympärillä.
– Liput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 16.00
– Konserti nauhoittaa YLEn Radio Vega

Isonkyrön vanha kirkko

Ihastuttava kivikirkko, vuonna 1304 rakennettu Isonkyrön vanha kirkko toimii Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin esiintymispaikkana lauantaina klo 20. Orkesterin solistina soittaa viulisti Christian Altenburger ja kapellimestarina toimii Juha Kangas.

Toivo Kuulan Preludium & Intermezzo op. 16b on konsertin ensimmäinen osuus. Sitä seuraa Dmitry Šostakovitšin Kamarisinfonia c-mollissa op. 110 a, joka on omistettu sodan ja fasismin uhreille. Konsertin toisella puoliajalla kuullaan Tōru Takemitsun Nostalghia viululle ja jousille. Pehr-Henrik Nordgrenin Sinfonia jousille päättää konsertin.
– Liput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 19.00

Musiikkijuhlakahvila Kaffehuset August

”Pianistien maukas matinea” on lauantain 4.8. iltapäivän ilmaiskonsertin otsikko Musiikkijuhlakahvilassa. Vaasan Kuula-opiston Piano Studion nuoret esiintyvät ja antavat makupaloja maanantain konsertistaan Villa Dei Misteri –perhefestivaalilla, jossa he musisoivat roolissaan kuninkaallisen perheen prinsseinä ja prinsessoina. Mukana ovat myös Kristiina Junttu ja Lasse Hjelt kuningattarena ja kuninkaana. Musiikkijuhlakahvilan konsertteihin on vapaa pääsy.

http://www.korsholmmusicfestival.fi