29.07.2011

Korsholman Musiikkijuhlien viikonlopun konserteissa vauhtia ja luonnonläheisyyttä

Korsholman Musiikkijuhlien viikonlopun konsertit ovat ovella. Lauantaina 30.7. ohjelmassa on luonnonläheisyyttä Kvarkenin maailmanperintökohteessa, nuorekas ja kansainvälinen kamarioopperailta sekä Vöyrin kirkossa jousikvartetti, puhallinkvintetti ja huippupianisti.

Luonnollisesti soiva tila -Suolaamo

Kvarkenin maailmanperintökohteessa sijaitsevassa vanhassa kalojen Suolaamossa, Björköbyssä konsertoivat lauantaina klo 14.00 Il Vento –puhallinkvintetti ja Uppsalan Kamarisolistit. Ennen konserttia on mahdollisuus nauttia lounas klo 12.00 Björkön Kestikartanossa, jonka jälkeen bussikuljetuksen vaihtoehtona on opastettu 1,5 km:n kävelyreitti Suolaamolle.

Suolaamo konserttipaikkana on erikoinen, mielenkiintoinen ja toisaalta akustiikkansa vuoksi soittajille haasteellinenkin. Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Marko Ylönen kuvailee Suolaamoa luonnollisesti soivaksi tilaksi.

Il Venton ohjelmassa on Jean Francaixin Puhallinkvintetto nro 1. Tunnettu kvintetto edustaa hyvin Francaixin omaa sävellystyyliä –helposti lähestyttävä uusklassismin tyylinäyte ovelalla huumorilla höystettynä. Uppsalan Kamarisolistit esittävät Joseph Haydnin Jousikvarteton B-duuri op. 76 / 4. Teos kantaa lempinimeä Auringonnousu.

Konserttipaikka, vanha Suolaamo sijaitsee Suomen ensimmäisessä ja ainoassa luonnonperintökohteessa. Konsertin jälkeen on mahdollisuus osallistua tunnin mittaiselle festivaaliristeilylle, jonka aikana tutustutaan Merenkurkun maankohoamissaaristoon.

Konserttiliput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta 11.20
Konsertti- & lounaslippupaketti 45 / 42 €
Risteily 25 € / hlö, jonka jälkeen toinen bussikuljetus Vaasaan (Huom! Vain ennakkoon)

Salainen avioliitto Vaasan kaupunginteatterissa

Kesäinen, vauhdikas ja kansainvälinen kamarioopperaproduktio saapuu viikonlopuksi Vaasaan. Domenico Cimarosan ”Il Matrimonio Segreto” (Salainen avioliitto) esitetään Vaasan kaupunginteatterissa lauantaina 30.7. klo 19.00 ja sunnuntaina 31.7. klo 15.00. Ensi-iltansa Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä kokenut oopperaproduktio on saanut kiittäviä arvosteluja. Produktio tuo mukanaan Vaasaan 11-henkisen oopperaorkesterin Wegelius Opera Ensemblen, kapellimestari Anna-Maria Helsingin ja kaksoismiehityksestä johtuen jopa 12 solistia. Solistit tulevat Suomesta, Saksasta ja Turkista. Oopperan ohjaaja on Eija Tolpo.

Teatterikahvio Kulmassa on mahdollista kuunnella teosesittely 45 minuuttia ennen näytöksen alkua.

Liput 25 / 22 €

Puhaltimia, jousia ja pianosolisti

Lauantai-illan 30.7. viimeisenä konserttina soi Vöyrin kirkko klo 20.00. Antonin Dvořákin Cypřiše (Sypressit) aloittaa konsertin. Säveltäjä rakastui nuoreen näyttelijättäreen ollessaan töissä Prahan teatteriorkesterissa ja inspiroituneessa tilassaan sävelsi kahdessa viikossa 18 laulua. Näistä hän myöhemmin sovitti 12-osaisen jousikvartettisarjan.

Illan jousikvartetti Uppsalan Kamarisolistit esittää sarjan kokonaisuudessaan, mikä on melko harvinaista herkkua ja on todennut sarjan olevan kvartetille kuin vanha kaunis helmi. Il Venton ohjelmassa on György Ligetin Kuusi Bagatellia. Konsertin päättää huimaava pianisti Ralf Gothóni Leoš Janácekin teoksella Umpeen kasvaneella polulla.

Liput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 19.00

Musiikkijuhlakahvila Kaffehuset August

”Ilmavaa iltapäiväjazzia” on lauantain 30.7. iltapäivän ilmaiskonsertin otsikko Musiikkijuhlakahvilassa. Viihdeorkesteri Stadthaus sisältää kolme muusikkoa: Patrik Knif –vibrafoni, Panu Sivonen –basso ja Christian Nordman –rummut. Musiikkijuhlakahvilan konsertteihin on vapaa pääsy.

Koko ohjelma Korsholman Musiikkijuhlien kotisivuilla

http://www.korsholmmusicfestival.fi