28.07.2017

Korsholman Musiikkijuhlien viikonloppu täynnä musiikkia

Viikonloppuna Korsholman Musiikkijuhlat ei huilaa, vaan päivät ovat täynnä musiikkia; konsertteja, mestarikursseja ja harjoituksia. Sekä lauantaina että sunnuntaina on luvassa myös oheisohjelmaa: lauantaina perinteinen koko päivän retki UNESCOn maailmanperintöalueelle Björköbyhyn ja sunnuntaina vieraillaan ennen Maksamaan kirkon konserttia Tottesundin kartanossa, jossa paitsi kummittelee, myös vuonna 1892 vihittiin Jean Sibelius ja Aino Järnefelt. Häiden aikaanhan Sibelius sävelsi Satua, josta Musiikkijuhlilla esitetään Jaakko Kuusiston orkestroima oktettoversio maanantaina 31.8.

Lauantain 29.7. konsertit ovat linja-automatkan päässä Vaasasta, lukuun ottamatta Nuorten pianoakatemian iltapäiväkonserttia Kaffehuset Augustissa klo 15. Klo 14 Björköbyn kirkossa esiintyvät harmonikansoittaja Janne Rättyä ja Ensemble Transparent. Raippaluodon kirkossa klo 18 kuullaan konsertillinen jousimusiikkia viuluduosta jousisekstettoon ja Isonkyrön vanhassa kirkossa esiintyy Helsingin Barokkiorkesteri solisteinaan sopraano Kajsa Dahlbäck ja cembalisti Aapo Häkkinen.

Sunnuntaina 30.7. Henri Sigfridsson ja Janne Rättyä esiintyvät jumalanpalvelusten yhteydessä Mustasaaren kirkossa klo 10 ja Vaasan kirkossa klo 13. Maksamaan kirkossa klo 18 kuullaan Franz Schubertin Oktetto F-duuri ja Ortodoksinen kirkko Vaasassa kasarmialueen laidalla isännöi myöhäisillan konserttia klo 22 kiinnostavan monipuolisella ohjelmalla Orlando Gibbonsin fantasioista Matti Heinisen kahden tilausteoksen kantaesityksiin. Kaffehuset Augustin iltapäivässä kuullaan myös konsertti klo 15.

Maanantain 31.7. aloittaa mestarikurssikonsertti Kuula-opistolla klo 13.

Klo 18 festivaalin pääkonsertissa kuullaan suurta joukkoa muusikoita ja ohjelmassa on romantiikan ajan musiikin lisäksi kantaesitys Johannes Piirrolta säveltäjän itsensä toimiessa esityksen pianistina. Ritzin iltakonsertissa esitetään The Beatlesin Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band -albumi kokonaisuudessaan sekä muita kuolemattomia Beatles-kappaleita. Festivaalikahvilassa klo 15 esiintyvät Kuula-opiston nuoret taiteilijat monipuolisella ohjelmalla.

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi