28.07.2015

Korsholman Musiikkijuhlien teemana Uusi maailma

Järjestyksessään 33. Korsholman Musiikkijuhlat pidetään 30.7.-6.8.2015. Juhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson on suunnitellut yhdeksän päivän ajalle yhteensä kolmekymmentä konserttia. Festivaali alkaa virallisesti vasta torstaina, mutta tekee varaslähdön jo keskiviikkona 29.7. klo 19 Vähänkyrön kirkossa, jossa esiintyvät viulisti Denis Goldfeld, vuoden nuoret taiteilijat sellisti Senja Rummukainen ja pianisti Marko Hilpo, sekä suoraan sveitsiläiseltä Verbier-festivaalilta saapuva saksalainen Schumann-kvartetti. Ohjelmassa on George Gershwinin rakastetuimpia melodioita Porgy ja Bess -oopperasta Jascha Heifetzin virtuoosisovituksina viululle ja pianolle, Leonard Bernsteinin Pianotrio sekä yksi Ludwig van Beethovenin Razumovsky-kvartetoista, op. 59/2.

Liput 20/17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 18.00

Teemana Uusi maailma

Jo varaslähtökonsertissa näkyy hyvin Korsholman Musiikkijuhlien vuoden teema, Uusi maailma. Amerikkaa parhaimmillaan edustavien Gershwinin ja Bernsteinin lisäksi juhlilla kuullaan laaja ja edustava kattaus etelä- ja pohjoisamerikkalaista musiikkia Argentiinasta Kanadaan. Myös Amerikassa asuneiden, eurooppalaislähtöisten säveltäjien musiikilla on merkittävä rooli juhlilla ja mm. monet Antonín Dvořákin rakastetuimmista Amerikassa syntyneistä teoksista on ohjelmassa. Musiikkijuhlien säveltäjävieras on tänä vuonna hänkin pohjoisamerikkalainen. Kanadalaiselta, Suomessa nykyään asuvalta Matthew Whittallilta kuullaan juhlien aikana lukuisia teoksia, sekä kantaesityksenä Musiikkijuhlien tilausteos, trio oboelle, fagotille ja pianolle nimeltään Devil’s Gate.

Tänä vuonna vietetään Jean Sibeliuksen ja hänen tanskalaisen virkaveljensä Carl Nielsenin 150-vuotisjuhlia. Musiikkijuhlien ohjelmassa onkin paljon kamarimusiikkia molemmilta säveltäjiltä.

Konserttipaikan muutos!

Sääennustukset eivät lupaa hyvää Jepuan nuoriso-orkesterin tulevan sunnuntain 2.8. ulkoilmakonsertille (kons. nro 13) Vanhan Vaasan raunioilla, joten konserttipaikka on siirretty sisätiloihin. Viltit voi siis jättää kotiin, mutta piknikkorit voi tuoda Vaasan Ritziin, jossa konsertti alkaa ennakkoon ilmoitettuun aikaan klo 15. BBQ-tarjoilu hampurilaisineen alkaa klo 14, joten myös paikan päältä voi hankkia ruokaa. Paikan vaihdolla ei ole vaikutusta konserttiohjelmaan eikä esiintyjälistaan.

Liput 10 €/perhe, perheen koosta riippumatta.

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi

Kaikki liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, www.netticket.fi