06.02.2024

Korsholman Musiikkijuhlien Tove Teuvalla -oopperalla suursuosio – luvassa kaksi lisänäytöstä

Korsholman Musiikkijuhlat tuottaa kesälle 2024 uuden oopperan. Musiikkijuhlien yhteydessä kantaesityksen saava TOVE TEUVALLA -ooppera esitetään Teuvan kirkossa. Tapahtumat ja teema kietoutuvat Tove Janssonin ainoan sakraaliteoksen, Teuvan kirkon alttaritaulun ”Kymmenen neitsyttä”, ympärille. Oopperan solistikunta ja muu taiteilijakaarti on maamme kärkeä. Lippujen hurja suosio on johtanut lisänäytöksiin.

Kaksi lisänäytöstä

Uusi Tove Teuvalla -ooppera on ollut todella suosittu. Liput tulivat myyntiin Suomalaisen musiikin päivänä 8.12.2023 ja ne varattiin loppuun joulukuussa. “Kaikille kiinnostuneille ei riittänyt lippuja, ja peruutuspaikoista ja mahdollisista lisänäytöksistä on esitetty paljon kyselyitä jo joulun välipäivistä lähtien. Suuren kysynnän takia oopperasta esitetään kaksi lisänäytöstä”, kertoo Korsholman Musiikkijuhlien festivaalijohtaja Milla Virta.

Lisänäytökset ovat Teuvan kirkossa torstaina 8.8. kello 19 ja sunnuntaina 11.8. kello 15. Lipunmyynti lisänäytöksiin alkaa perjantaina 9.2. kello 12.00 ja liput ovat myynnissä NetTicketin verkkokaupassa ja sen lipunmyyntipisteissä. Liput ja lista myyntipisteistä kaupungeittain: www.netticket.fi. Varauksia voi tehdä myös Korsholman Musiikkijuhlien toimiston kautta.

Yhteensä kuusi esitystä ja maltilliset hinnat

TOVE TEUVALLA -oopperalla on yhteensä kuusi esitystä. Kantaesitys ja ensi-ilta on lauantaina 3.8. kello 18. Seuraavat esitykset ovat sunnuntaina 4.8. kello 15, torstaina 8.8. kello 19, perjantaina 9.8. kello 19, lauantaina 10.8. kello 15 ja sunnuntaina 11.8. kello 15.

Teuvan kirkko on jaettu kolmeen lohkoon. Lähimpänä alttaria on A-lohko, johon liput maksavat 78 euroa. B-lohkossa lippujen hinnat ovat 68 euroa ja C-lohkossa 58 euroa. Teuvan kirkossa ei ole näkyvyyttä haittaavia pylväitä tai muita esteitä.

Ruokailut ja väliaikakahvit

Parran Luontolaiturin kahvila-ravintola Tiera ja tilausravintola Ruokapirtti 67 vastaavat yhdessä Tove Teuvalla -oopperan tarjoilusta. Teuvan kirkon pihassa sijaitsevassa oopperateltassa sekä kulttuuritalo Orrelassa on mahdollista ruokailla ja nauttia väliaikakahvit – jopa kera kuohuviinin. Vaihtoehtoihin voi tutustua Parran Luontolaiturin sivuilla, ja varaukset tehdään verkkokaupan kautta. Varaukset ruokailuihin ja väliaikatarjoiluihin: https://parranluonto.fi/fi_FI/tove-teuvalla-ooppera-catering-kulttuuritalo-orrela-amp-oopperateltta-3-10-8-2024. Suosittelemme, että ruokailu ja väliaikatarjoilu varataan ennakkoon verkkokaupasta.

Vahvaa yhteistyötä

Oopperatuotannossa tuottajan, Korsholman Musiikkijuhlien yhteistyökumppanina ovat Teuvalaisen Kulttuurin Tuki ry ja Vaasan oopperayhdistys ry.

Hankkeen käynnistämisen ovat mahdollistaneet ankkurirahoittajat Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto, Svenska Kulturfonden sekä Teuvan Kalevalaiset ja Teuvalaisen Kulttuurin Tuki. Tukea on saatu myös Taikelta ja Wihuri Säätiöltä. Kiitämme myös muita rahoittajiamme: Konstsamfundet, Harry Schaumans Stiftelse, Viljo ja Maire Vuorion Säätiö, Emilie och Rudolf Gesellius fond ja William Thurings stiftelse.

Tulossa on puhutteleva ja valoa tuova teos, joka yhdistää Toven ja Teuvan, yksilön ja yhteisön sekä liikkuu monilla tasoilla kiinnittäen huomiota kauneuteen ja toivoon ympäröivän maailman kipukohtien keskellä.

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 24.-31.7.2024.

Koti | Musikfestspelen Korsholm (korsholmmusicfestival.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.06.2024

Korsholman Musiikkijuhlat: Moomin Charactersin tuottama dokumentti ”Tove Jansson ja kymmenen neitsyttä” saa ensi-illan oopperaviikolla Teuvalla

Tove Teuvalla -oopperan yhteydessä mielenkiintoista oheisohjelmaa Korsholman Musiikkijuhlien tuottama uusi ooppera Tove Teuvalla saa oheistapahtumien kautta yhteyteensä monipuolisen katsauksen Tove Janssoniin ja Teuvan kirkon rakentamiseen. Tove Janssonin uniikki suurtyö, alttarimaalaus Teuvalla antaa uutta näkökulmaa rakastettuun…

22.03.2024

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelma 2024 julkaistu – hiottu yhdistelmä uutuuksia ja historian luomia perinteitä 

Kesän 2024 Korsholman Musiikkijuhlien ohjelman on suunnitellut taiteellinen johtaja, sellisti Jan-Erik Gustafsson. Festivaalin teemana on Mielikuvia. 24.7.–31.7. Vaasan ja Mustasaaren rannikolla kuullaan 22 konserttia, lisänä viisi muuta yleisötapahtumaa. Yhteiskunnallisena alateemana vuonna 2024 on kierrätys ja…

28.02.2024

Korsholman Musiikkijuhlien panostus mestarikursseihin jatkuu – kesällä 2024 luvassa erityisen korkeatasoinen ja viimeistelty koulutuskokonaisuus

Kesällä 2024 Korsholman Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään mestarikurssi klassisen musiikin opiskelijoille. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vaasan kesäyliopiston ja Kuula-opiston kanssa ja on integroitu monitasoisesti itse festivaaliin. Taiteellisen johtajan toive Aloittaessaan kaksi vuotta sitten Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana sellisti…