04.08.2014

Korsholman Musiikkijuhlien tiistain konsertit Vaasassa, Kristiinankaupungissa ja Pietarsaaressa

Tiistaina 5.8. Korsholman Musiikkijuhlat on maantieteellisesti ehkä laajimmillaan. Kolmen Vaasan konsertin – Café Loftet klo 18, Vaasan kaupungintalo klo 19.30 ja ortodoksinen kirkko klo 22 – lisäksi Musiikkijuhlien taiteilijat esiintyvät Kristiinankaupungin Ulrika Eleonoran kirkossa klo 19 ja Pietarsaaren Schauman-salissa samoin klo 19.

 

Sooloviulu- ja duosonaatteja Café Loftetissa

Kesän saksalaisvieraat Musiikkijuhlilla, nuori viulisti Liv Migdal ja sellisti Peter Hörr esiintyvät soolona ja duona Café Loftetissa klo 18. Konsertin ensimmäisellä puoliskolla Migdal esittää J.S. Bachin Sonaatin a-molli ja saksalais-israelilaisen Paul Ben-Haimin hienon Sooloviulusonaatin. Konsertin jälkipuoliskolla Migdal ja Hörr esittävät Maurice Ravelin kamarimusiikkihelmiin kuuluvan Sonaatin viululle ja sellolle.

Liput 20 €, sis. juoman

 

Steinwayllä koreasti

Korsholman Musiikkijuhlat tekee tänä vuonna yhteistyötä maailman ehkä merkittävimmän pianotehtaan, Steinway&Sonsin, kanssa. Yhteistyön hedelmiä on Musiikkijuhlien vuoden nuoren taiteilijan, korealaisen pianistilahjakkuuden Soo-Jung Annin pianoresitaali Vaasan kaupungintalon kamarimusiikkisalissa, jossa on Suomen ensimmäinen täysikokoinen Steinway vuodelta 1887. Annin ohjelmassa on kotimaisen Einar Englundin musiikin lisäksi Ludwig van Beethovenin myöhäinen c-mollisonaatti op. 111 ja Frédéric Chopinin 24 preludia. Konsertti alkaa klo 19.30.

Liput 10 €

 

Carl Philipp Emanuel Bach 300 vuotta

Tiistain loppuillassa on vielä perinteinen ortodoksikirkon konsertti. Tänä vuonna konsertin päähuomio on Carl Philipp Emanuel Bachissa, jonka syntymästä tulee tänä vuonna 300 vuotta. Hänen tuotannostaan kuullaan sonaatteja ja triosonaatteja. Niiden välillä kanadalainen fagotisti Etienne Boudreault esittää vuoden säveltäjävieras Sebastian Fagerlundin Woodlandsin sekä ruotsalaisen Erland von Kochin Monologin nro 5. Radio Vega nauhoittaa konsertin.

Liput 25/20 €

 

Schauman-salissa Korsholman Musiikkijuhlat kohtaa Rusk-festivaalin

Korsholman Musiikkijuhlien vuoden säveltäjävieras on v. 1972 syntynyt suomalainen

Sebastian Fagerlund, joka on tällä hetkellä myös toinen Pietarsaaren syksyisen Rusk-festivaalin taiteellisista johtajista. Häneltä kuullaan Musiikkijuhlien konsertissa Pietarsaaren Schauman-salissa tiistaina 5.8. klo 19 kaksi kappaletta: jousitrio Oceano ja vasta edellisenä päivänä kantaesityksensä saanut viulusonaatti Stilla. Näiden lisäksi konsertin ohjelmassa on Jean Sibeliuksen ja Bernhard Henrik Crusellin kamarimusiikkia. Esiintyjinä ovat Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianistiprofessori Henri Sigfridsson, Rusk-festivaalin toinen taiteellinen johtaja, klarinetisti Christoffer Sundqvist, sekä Cecilia Zilliacus ja hänen ZilliacusPerssonRaitinen-trionsa.

Liput 20/17 €

 

Ulrika Eleonoran kirkossa soi maailman melodisin musiikki

Korsholman Musiikkijuhlien viime vuoden hitti, venäläis-saksalainen Rastrelli-sellokvartetti, esiintyy tiistai-iltana klo 19 Kristiinankaupungin Ulrika Eleonoran kirkossa. Yhtyeen ohjelmassa on ensimmäisellä puoliskolla kaksi merkittävästä näyttämömusiikkiteoksesta sovitettua sarjaa: Edvard Griegin Peer Gynt ja Sergei Prokofjevin Romeo ja Julia, molemmat täynnä tunnistettavia melodioita. Jälkipuoliskolla melodisuus jatkuu hieman kevyemmissä merkeissä, kun yhtye tulkitsee amerikkalaista musiikkia tangomestari Astor Piazzollasta cool jazz -saksofonisti Paul Desmondiin.

Liput 20/17 €

 

August soi

Kaffehuset Augustin iltapäivähetkessä klo 15 tapaamme Korsholman Musiikkijuhlien vuoden nuoret taiteilijat, saksalaisviulisti Liv Migdalin ja korealaispianisti Soo-Jung Annin. Henri Sigfridsson haastattelee ja myös musiikkia kuullaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi

 

Kaikki liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, siv.laine@studioticket.fi, www.studioticket.fi

Korsholman Musiikkijuhlat 30.7.-6.8.2014