20.02.2009

Korsholman Musiikkijuhlien teemana on ”Musiikin 20. vuosisata”

Liput voi varata jo NYT!

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään nyt 27. kertaa. Musiikkijuhlat järjestetään viikkoa ennen juhannusta 10.-17.6. 2009. Taiteellisena johtajana on jälleen kapellimestari Dmitri Slobodeniouk. Hän johti musiikkijuhlia myös vuonna 2007. Ohjelmaesite ja juliste ovat nyt saatavilla meiltä!

Dmitri Slobodeniouk on valinnut vuoden teemaksi ”Musiikin 20. vuosisata”. Venäläinen musiikki on korostettuna ohjelmistossa. Erityistä säveltäjää ei nosteta esille, mutta säveltäjä Dmitri Shostakovitsh kulkee ohjelmassa punaisena lankana.

Vuoden 2009 Korsholman Musiikkijuhlat, jotka kestävät 8 päivää, tarjoaa yleisölle yhteensä 21 konserttia sekä muutamia tapaamisia artistien kanssa konsertin jälkeen. Kuten aikaisempina vuosina pidetään aluekonsertteja eri puolilla Pohjanmaata. Suurin osa konserteista järjestetään tutussa ympäristössä, Mustasaaressa ja Vaasassa. Voidaan sanoa että konserttimme Björköbyssä, 13.6., antaa musiikkijuhlille hiukan enemmän profiilia, konserttipaikka Salteriet-Suolaamo on keskellä maailman luontoperintöaluetta. Aluekonsertit ovat Kristiinankaupungissa 13.6., Uudessakaarlepyyssä 11.6, Laihialla 12.6., Vähäkyrössä 13.6. ja Isokyrössä 16.6. Jo tässä vaiheessa riittää kysyntää Uudenkaarlepyyn konserttiin! Ohjelma ja konserttipaikat ovat nähtävissä kokonaisuudessaan kotisivuillamme www.korsholmmusicfestival.fi.

Vuoden 2009 layout yhdistetään toivottavasti 1900-luvun kaikkiin muutoksiin musiikissa ja koko yhteiskunnassa. Taiteellinen johtaja Dmitri Slobodeniouk on todennut seuraavaa: ” Päätin omistaa koko vuoden 2009 festivaalin 1900 luvulle – ajalle, jolloin radikaalit muutokset tapahtuivat taiteessa, filosofiassa, tekniikassa sekä ihmisen maailmankuvassa. 20. vuosisadan musiikin kehitys sisältää alkutaipaleet, jolloin vielä vahvasti elettiin romantiikan puutarhoissa, keskivaiheen, jolloin säveltäjät yrittivät ikään kuin hypätä omasta kuorestaan ulos ja nähdä maailmaa moniulotteisena. Kehitys johtaa aina meidän päiville asti, jolloin suunta on taas maltillisempi.”

Jo nyt voi varata lippuja Vaasan Studio Ticketistä. 27. helmikuuta alkaen voi liput varata myös netistä osoitteista www.studioticket.fi tai www.korhsolmmusicfestival.fi, puh. Studio Ticket 0700-96 525 tai käy paikan päällä Vaasan Rewell Centerissä.

Korsholman Musiikkijuhlat hyväksyy maksuvälineenä myös Rj:n Kulttuuri- ja Kuntosetelit, joita myös voi käyttää sovituissa kulttuurikohteissa, kuten Korsholman Musiikkijuhlilla. Setelit hyväksytään varatessa konsertit etukäteen Studio Ticketista.

http://www.korsholmmusicfestival.fi