30.07.2013

Korsholman Musiikkijuhlien teemana ”Murroksen aika”

Järjestyksessään 31. Korsholman Musiikkijuhlat pidetään 31.7.-7.8.2013. Juhlien uusi taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson on suunnitellut yhteensä 31 hienoa konserttia kahdeksan päivän ajalle.

Vuoden teema on Murroksen aika, mikä tarkoittaa, että festivaalilla kuullaan musiikkia vakiintuneiden tyylikausien väliltä. Bachin pojat ja Domenico Scarlatti vievät meidät barokista wieniläisklassismiin, ja siitä romantiikkaan meidät johdattavat mm. Louis Spohr ja Ludwig van Beethoven. Romantiikasta modernismiin kuljemme mm. Ernest Chaussonin, Anton Webernin ja Alban Bergin matkassa. Aivan uunituoretta musiikkia juhlilla edustaa vuoden säveltäjävieraamme Uljas Pulkkis, joka on itse läsnä festivaalilla ja esittelee konserteissa omat teoksensa. Festivaalilla kantaesitetään Pulkkiksen uusi teos pianolle ja puhaltimille nimeltä Auras and Arias, ja Nachtlieder saa Suomen ensiesityksensä.

Ennen varsinaista avajaiskonserttia pidetään keskiviikkona 31.7. klo 15 festivaaliavaus Rewell Centerissä. Korsholman Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Bosse Kronqvist pitää avajaispuheen ja musiikista vastaa Ostrobothnia Brass Quintet.

Musiikkijuhlat aloitetaan perinteiseen tapaan avajaiskonsertilla Mustasaaren kirkossa keskiviikkona 31.7. klo 19.30. Konsertissa esiintyy Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, kapellimestarinaan Juha Kangas. Illan solisti on sellisti Peter Hörr ja häntä saamme kuulla C.P.E. Bachin Sellokonsertossa A-duuri H.439. Samalta säveltäjältä kuulemme konsertin aluksi tunteikkaan Sinfonian h-molli H.661. Ensimmäisellä puoliskolla kuulemme vielä Samuel Barberin tunnetun Adagion op. 11, jota on käytetty lukemattomissa elokuvissa ja TV-ohjelmissa. Pehr Henrik Nordgren teki pitkään yhteistyötä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa ja kirjoitti väliajan jälkeen kuultavan Jousisinfoniansa op. 43 orkesteri mielessään. Franz Schrekerin palkittu Intermezzo ja Benjamin Brittenin Simple Symphony op. 4 päättävät konsertin.

Liput 25/22€, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 18.45

www.korsholmmusicfestival.fi