29.03.2016

Korsholman Musiikkijuhlien talvikonserttiviikko on ovella

Korsholman Musiikkijuhlien talvikonserttiviikko pidetään tänä vuonna huhtikuun alussa kevätauringon jo lämmittäessä musiikinystävien sieluja. Talvikonserttiviikon päätapahtumana Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, pianisti–professori–kapellimestari Henri Sigfridsson johtaa Vaasan kaupunginorkesteria kahdessa konsertissa, Vaasan kaupungintalolla torstaina 7.4. klo 19 ja Närpiön Frans Henrikson -salissa perjantaina 8.4. klo 19. Konserttien solistina toimii Pohjolan muusikkosuvun uusin suurlupaus, Kuopion viulukilpailun viime vuonna voittanut nuori taituri Tami Pohjola.

Musiikkijuhlien ohjelman maantieteellinen keskipiste on tänä vuonna Wien, mikä näkyy konsertin ohjelmassa vahvasti. Solistinumerona kuullaan Wolfgang Amadeus Mozartin Viulukonsertto nro 1 B-duuri ja ohjelmassa on myös musiikkia wieniläisklassismin supertrion kahdelta muulta säveltäjältä: konsertin avaa viimeinen Joseph Haydnin Pariisin-sinfonioista, nro 87 A-duuri, ja väliajan jälkeen kuullaan Ludwig van Beethovenin Coriolan-alkusoitto. Konsertin päätösnumerona on Dmitri Šostakovitšin Kamarisinfonia op. 110a, joka perustuu hänen Kahdeksanteen jousikvartettoonsa. Orkestroinnin on tehnyt Šostakovitšin hyvä ystävä ja luottokapellimestari Rudolf Baršai.

Liput 26/22/18 € (Vaasa) ja 22/18/10 € (Närpiö)

Talvikonserttiviikolla tapahtuu myös muuta. Tiistaina 5.4. klo 16.30 Vaasan pääkirjastolla kuullaan taiteilijatapaamisessa Tami Pohjolan ja Henri Sigfridssonin mietteitä. Keskiviikkona 6.4. klo 18 Sigfridsson luennoi Mustasaaren aikuisopistolla aiheesta Musiikin vaellusvuodet nykypäivän arjessa. Nämä ovat kaikelle yleisölle avoimia tilaisuuksia pääosin Suomen kielellä, mutta tarvittaessa myös ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi viikolla on koulu- ja opiskelijakonsertteja sekä pianon mestarikursseja.

Ohjelma ensi kesän Musiikkijuhlille on valmis ja se löytyy tuoreesta, ohjelmaesitteestä sekä verkkosivuiltamme osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi. Ohjelmaesitteen voi hakea vaikka Korsholman Musiikkijuhlien uusista toimistotiloista Vaasan kaupungintalon toisesta kerroksesta aivan Vaasan kaupunginorkesterin toimiston vierestä osoitteessa Senaatinkatu 1.

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 27.7.-4.8.2016.