03.08.2016

Korsholman Musiikkijuhlien päätöskonsertissa esiintyvät Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit

Korsholman Musiikkijuhlat on aivan viimeisiä konsertteja vaille valmiina kohdistamaan katseensa ensi vuoteen ja mm. Suomen satavuotisjuhlallisuuksiin. Festivaali on sujunut suunnitelmien mukaan, henki on ollut hyvä ja yleisö on löytänyt konsertteihin kiitettävästi. Taiteilijat ovat tänäkin vuonna nauttineet olostaan ja konserteistaan Korsholman Musiikkijuhlilla. Wieniläisen Aron-kvartetin viulisti Barna Kobori sanoo Korsholman Musiikkijuhlien olevan yksi hienoimmista lajissaan ja kiittelee etenkin festivaalimme asiantuntevaa ja lämminhenkistä yleisöä, joka onkin ottanut Aron-kvartetin ja muut esiintyjät todella hyvin vastaan.

Taiteellinen johtaja Henri Sigfridssonilla toteaa tyytyväisenä, että taiteellinen taso on odotetusti edelleen korkealla. Konserteissa on koettu monia huippuhetkiä ja yleisö on osoittanut useassa konsertissa suosiotaan seisaallaan. Toiminnanjohtaja Monica Johnson sanoo, että lipunmyynti tuntuu menneen viimevuotista paremmin ja luultavasti päästään lähelle 5000 konserttikävijän tavoitetta. Joka konserttiin on riittänyt hyvin väkeä ja mm. Isonkyrön vanha kirkko ja Ritz olivat viittä vaille loppuunmyytyjä. Tarkat tiedot lipunmyynnistä saadaan kuitenkin vasta myöhemmin laskelmien valmistuttua. Musiikkijuhlayhdistyksen puheenjohtaja Bo Kronqvist kertoo, että hänen kotikaupunkinsa Uudenkaarlepyyn aluekonsertissa ei kaikki yleisö olisi edes mahtunut Ahlbeckinsaliin, joten oli hyvä siirtää konsertti Uudenkaarlepyyn kirkkoon. Kronqvist iloitsee myös siitä, että yleisössä monet kauempaa tulleet ensikertalaiset ovat olleet oikein tyytyväisiä festivaaliin ja ovat luvanneet tulla ensi vuonna uudestaan.

Ensi vuonna Korsholman Musiikkijuhlat pidetään 26.7.-2.8. Festivaalilla huomioidaan Suomen syntymäpäiväjuhlat, mutta Henri Sigfridsson on kehitellyt teemaideaa myös Johann Wolfgang von Goethen omaelämäkerran Dichtung und Wahrheit pohjalta. Suomeksi kirjan nimi on Tarua ja totta ja ohjelmassa tulee olemaan Kalevala ja myytit tärkeässä roolissa, mutta totuutta eikä tosiasioihin pohjautuvaa historiaa unohdeta. Ensi vuoden taiteilijoihin kuuluvat mm. kapellimestari Ari Rasilainen ja nuorten lahjakkuuksien Borea-jousikvartetti, johon kuuluvat jo aiemmin Musiikkijuhlilla esiintyneet viulisti Tami Pohjola ja sellisti Senja Rummukainen. Myös yhteistyö Uumajan suuntaan jatkuu ja tämänvuotinen Pohjalaisen Käyrätorviyhtyeen vierailu Uumajaan oli menestys.

Päätöspäivänä päätöskonsertin uusinta Seinäjoella

Musiikkijuhlien päätöskonsertti on viime vuodet uusittu seuraavana päivänä Seinäjoella ja niin tänäkin vuonna. Seinäjoki-salin ENCORE-konsertissa torstaina 4.8. klo 19 esiintyvät Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit viime syksyisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun voittajan Dylan Corlayn johdolla. Solisteina Wolfgang Amadeus Mozartin Sinfonia concertantessa Es-duuri esiintyvät viulisti Aleksei Semenenko ja alttoviulisti Gareth Lubbe ja konsertin muuna ohjelmana kuullaan Felix Mendelssohnin alkusoitto Heimkehr aus der Fremde sekä Robert Schumannin Sinfonia nro 3 Es-duuri, lisänimeltään Reiniläinen.

Liput 20/15 €

www.korsholmmusicfestival.fi