01.08.2023

Korsholman Musiikkijuhlien päätöspäivän esiintyjinä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri ja Malin Broman

Tämän vuoden festivaaliteema on Momentum, ja ohjelman on suunnitellut uusi taiteellinen johtaja Jan-Erik Gustafsson. Vuoden teemasäveltäjät ovat Cecilia Damström ja Vladimir Agopov, sekä Jaakko Kuusisto in memoriam.

Yhteenveto teemasäveltäjien seurassa ja klassikoita muunnellen

Korsholman Musiikkijuhlien vuoden 2023 festivaali saa suurenmoisen päätöksen Vaasan kaupungintalolla. Konserttitapahtumassa mukana tutut festivaalivieraat: Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja johtajansa, viulisti Malin Broman. Avajaiskonsertin yhtenä päänumerona oli teemasäveltäjä Jaakko Kuusiston ensimmäinen soolokonsertto Viulukonsertto vuodelta 2012 ja päätöskonsertin aloittaa nyt säveltäjän viimeiseksi jäänyt, Arto Norakselle vuonna 2019 sävelletty, Sellokonsertto. Teoksen solisti on Jan-Erik Gustafsson.

Styrsön kamarimusiikkipäiville 2021 Cecilia Damströmin säveltämä orkesteriteos Fretus, avaa konsertin kautta Musiikkijuhlien sivuteemaa Itämeri. Damström kuvaa teoksen olevan omistettu merelle, joka on samalla kertaa sekä voimakas että hauras ja jonka ekosyysteemi vetää viimeisiä henkäyksiään kamppaillessaan eloonjäämisestään.

Tämän vuoden kolmatta teemasäveltäjää Vladimir Agopovia edustaa konsertissa hänen viulisti Anna-Liisa Bezrodnylle ja jousiorkesterille vuonna 2010 tekemä sovitus Pablo de Sarasaten tunnetusta Carmen-konserttifantasia. Bezrodny myös soittaa tässä Suomen ensiesityksessä soolon.

Päätöskonsertti huipentuu ääriromantikko Pjotr Iljitš Tšaikovskin ja nuorten säveltäjien kohtaamiseen. Touko Niemi, Robert Ruohola, Ossi Hiltunen ja Heidi Hassinen vaastaanottivat KPKOn haasteen säveltää lyhyitä johdantoja ja välisoittoja Tšaikovskin tunnettuun Serenadi jousille C-duuri. Lopputulos sai nimekseen nyt kuultavan ”Tchaikovsky with a twist”.

Latokahvit Loftetissa

Ravintola Loftetin sisäpihalla (Raastuvankatu 28, Vaasa), vanhassa ladossa järjestettävät keskustelutuokiot jatkavat ohjelmassa myös tänä vuonna. Päivän lounaan tai kahvikupposen voi napata mukaansa ravintolasta (omakustanteisesti). Näissä tapaamisissa festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjät ja muusikot keskustelevat ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi päivän konserteista, esitettävistä teoksista ja festivaalielämästä. Keskiviikkona käytävän viimeisen latokahvikeskustelun vetää Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Anton Ylikallio ja hänen seuraansa liittyvät Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin johtaja, viulisti Malin Broman, Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, sellisti Jan-Erik Gustafsson ja festivaalijohtajan Milla Virta.

Konsertit ja tapahtumat keskiviikkona 2.8.2023:

13.00                 Latokahvit Loftetissa

Vapaa pääsy

19.00                 Päätöskonsertti

Kuusisto – Damström – Sarasate – Tjajkovskij

Vaasan kaupungintalo, liput 28 / 24€

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

06.02.2024

Korsholman Musiikkijuhlien Tove Teuvalla -oopperalla suursuosio – luvassa kaksi lisänäytöstä

Korsholman Musiikkijuhlat tuottaa kesälle 2024 uuden oopperan. Musiikkijuhlien yhteydessä kantaesityksen saava TOVE TEUVALLA -ooppera esitetään Teuvan kirkossa. Tapahtumat ja teema kietoutuvat Tove Janssonin ainoan sakraaliteoksen, Teuvan kirkon alttaritaulun ”Kymmenen neitsyttä”, ympärille. Oopperan solistikunta ja muu…

01.12.2023

Korsholman Musiikkijuhlat: Uuden TOVE TEUVALLA -oopperan taiteilijakaarti esittelyssä

Korsholman Musiikkijuhlat tuottaa kesälle 2024 uuden oopperan. Musiikkijuhlien yhteydessä kantaesityksen saava TOVE TEUVALLA -ooppera esitetään Teuvan kirkossa. Tapahtumat ja teema kietoutuvat Tove Janssonin ainoan sakraaliteoksen, Teuvan kirkon alttaritaulun ”Kymmenen neitsyttä”, ympärille. Oopperan solistikunta ja muu…