01.08.2017

Korsholman Musiikkijuhlien päätöskonsertissa taiteellisen johtajan jäähyväiset

Korsholman keskiviikon kaksi konserttia ovat molemmat eurooppalaisen ja suomalaisen musiikin vuoropuhelua. Tikanojan taidekodin konsertissa klo 15 kuullaan musiikkia Franz Schubertin Lebensstürmestä Einojuhani Rautavaaran antiikista inspiraationsa saaneeseen Dithyrambosiin. Päätöskonsertissa Vaasan kaupungintalolla klo 19 Ari Rasilainen johtaa Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereita ja Henri Sigfridsson toimii solistina.

Tikanojan taidekodissa jälleennäkemisiä

Jean Sibelius vieraili Pariisissa lukuisia kertoja ja oli yhteyksissä myös kaupungissa asuneisiin suomalaisiin kuvataiteilijoihin. Tikanojan taidekodin konsertissa keskiviikkona 2.8. klo 15 he kohtaavat taas, kun ohjelmassa on Sibeliuksen Kolme kappaletta op. 116 ja näyttelyssä esitellään Gauguinin ja Strindbergin piirin taiteilijoita Pariisissa vuonna 1894. Konsertin muu ohjelma on monimuotoinen André Jolivet’sta Leopold Godowskyyn ja Leevi Madetojan kansalaissodan jälkimainingeissa syntyneeseen Kuoleman puutarhaan. Esiintymässä ovat viulisti Siljamari Heikinheimo, huilisti Kaisa Kortelainen sekä pianistit Henri ja Akiko Sigfridsson.

Liput 25/21, museon pääsymaksu sisältyy lipun hintaan

Päätöskonsertissa taiteellisen johtajan jäähyväiset

Korsholman Musiikkijuhlien päätöskonsertit keskiviikkona 2.8. klo 19 Vaasan kaupungintalolla ja torstaina 3.8. klo 19 Seinäjoen Seinäjoki-salissa ovat samalla pianisti-professori Henri Sigfridssonin jäähyväiset taiteellisena johtajana. Sigfridsson esittää konserteissa Maurice Ravelin Pianokonserton vasemmalle kädelle D-duuri. Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereita johtaa Ari Rasilainen ja ohjelmassa on Ravelin lisäksi suomalaista musiikkia: Jean Sibeliuksen Finlandia sekä Erkki Melartinin ensimmäisen maailmansodan vuosina syntynyt Sinfonia nro 5 a-molli, lisänimeltään Sinfonia brevis.

Keskiviikon konsertti on osa kansallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Liput keskiviikon konserttiin 30/26 €

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi