11.04.2011

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelmatarjontaa

Korsholman Musiikkijuhlat 2011 tarjoilee (26.7) 27.7.-3.8. korkealuokkaista kamarimusiikkia Mustasaaren ja Vaasan rannikkoseudulla. Taiteellisen johtajan Marko Ylösen valitsema teema neljä elementtiä -maa, ilma, tuli ja vesi soljuu konsertista toiseen milloin saaristossa suolaisen merituulen ympäröimänä, milloin vanhan kivikirkon käytävillä tai kuuman asfalttiviidakon ihanan viileässä teatterissa. 23 konserttia sisältävät erikoisuuksia ja uutuuksia sekä varmoja, legendaarisia ja aina ihasteltuja nautintoja.

Perinteinen avajaiskonsertti Mustasaaren kirkossa soi 27.7. Juha Kankaan johdolla. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, pianisti Ralf Gothóni ja sellisti Marko Ylönen tarjoilevat Musiikkijuhlien taidokkaat alkupalat.

Korsholman Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Monica Johnson mainitsee mahdollisuudesta elämykseen jo ennen avajaiskonserttia: – Aatto juhlista korkein, hän naurahtaa ja kertoo erityisestä Erik Bergman –konsertista. Korsholman Musiikkijuhlat aloittaa avajaiskonserttia edeltävänä iltana 26.7. ottamalla ”varaslähdön” festivaaliviikkoon Raippaluodon kirkossa. Silloin luvassa on konsertti, jossa kuullaan runoja ja Bergmanin musiikkia. Mukana ovat muun muassa näyttelijä Christina Indrenius-Zalewski, sopraano Miina-Liisa Värelä ja mezzosopraano Tuija Knihtilä. Erik Bergman syntyi 100 vuotta sitten ja on Musiikkijuhlien teemasäveltäjä vuonna 2011.

Tänä vuonna maistellaan Musiikkijuhlille uutta herkkua –kamarioopperaa. ”Il Matrimonio Segreton” (Salainen avioliitto, säv. Domenico Cimarosa), kansainvälinen ja nuorekas oopperabuffa esitetään Vaasan kaupunginteatterissa 30. ja 31.7. Solistit edustavat neljää eri maata: Egyptiä, Turkkia, Saksaa ja Suomea. Oopperaorkesteria johtaa kapellimestari Anna-Maria Helsing.

Kesän konserttipaikoista puhuttaessa Monica Johnson haluaa erityisesti mainita Unescon maailmanperintökohteen. – Lauantaita 30.7. vietetään myös ainutlaatuisessa Björköbyyssä. Il Vento puhallinkvintetto sekä Uppsala kammarsolister Ruotsista esiintyvät vanhassa Suolaamossa. – Myös Stundarsin ihana miljöö pääsee esille tänäkin kesänä. Tiistaina 2.8. kuullaan Bergmania, Mahleria ja Brahmsia unohtamatta Schönbergin Verklärte Nacht, kertoo Monica Johnson.

Päätöskonsertissa vankan menun valmistavat ja tarjoilevat 3.8. Vaasan kaupunginorkesteri sellotaiteilija Gary Hoffmanin ja basso-baritoni Juha Uusitalon kanssa. Dmitri Slobodeniouk toimii kapellimestarina.Viikon mittainen musiikillinen kattaus ei unohda myöskään lapsia. Vaasan kaupunginkirjastossa seikkaillaan 3.8. kahden näytöksen verran musiikkisatu ”Dunderklumpenin” jännittävässä maailmassa.

Monica Johnson muistuttaa myös ennakko-ostajan edusta. –Ennen kesäkuuta ostetut liput saa edullisemmin. Idylliset konserttiympäristöt, musiikkijuhlien tunnelma ja musiikilliset elämykset ovat jo tarjottimella. Olemme myös erityisesti huomioineet ryhmät panostamalla oheisohjelmaan yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tarjolla on esimerkiksi illallisia, saaristoristeilyjä ja museokäyntejä. Ja luonnollisesti konserttilipuista saa ryhmäalennuksen. – Pöytä on katettu, valitse omat herkkusi, hymyilee Monica Johnson ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Korsholman Musiikkijuhlille ensi kesänä.

http://www.korshlommusicfestival.fi