20.06.2011

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelmakirja on ilmestynyt – kattava tietopaketti lähestyvästä festivaalista!

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelmakirja 2011 on ilmestynyt. Konserttiohjelmien lisäksi kirjassa kerrotaan teosten taustoista ja niiden säveltäjistä. Myös kaikki kesän 2011 taiteilijat esitellään yli 120-sivuisessa ohjelmakirjassa. Kiinnostavat ja mielenkiintoisesti laaditut artikkelit ja esittelyt on kirjoittanut musiikkitieteilijä Mats Lillhannus. Ohjelmakirjaa myydään Vaasan Studio Ticketissä ja konserttien yhteydessä hintaan 2 €/kpl. Kirjan voi myös tilata Korsholman Musiikkijuhlien toimistosta.

Taiteellinen johtaja Marko Ylönen on suunnitellut Korsholman Musiikkijuhlien sisällön. Teema, Neljä elementtiä – maa, ilma, tuli ja vesi – näkyy ja kuuluu konsertista riippuen sävellyksissä, esiintyjissä tai konserttiympäristöissäkin.

Varaslähtökonsertissa tiistaina 26.7. Raippaluodon kirkossa vietetään säveltäjä Erik Bergmanin (1911-2006) iltaa. 100 vuotta sitten Uudessakaarlepyyssä syntyneen Bergmanin musiikin lisäksi kuullaan runoja näyttelijä Christina Indrenius-Zalewskin esittämänä. Ohjelmassa on muun muassa Solveig von Schoulzin Fåglarna, Svanbild ja Ensam en frostig morgon. Edith Södergranilta kuullaan muun muassa Zigenerskan ja Dagen svalnar. Mukana on myös Helena Anhavan runoja kokoelmasta Hidas osa.

Runous pääsee esille myös perjantaina 29.7. Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa. Siellä Suomalaisen barokkiorkesterin kamarimusiikkiyhtyeen kanssa esiintyy myös Petteri Sallinen, joka kuvailee lausuen Giovanni Antonio Guidon vuodenaikoja.

Herkullisiin lisäyksiin Musiikkijuhlien ohjelmassa kuuluu myös sellisti Yuko Miyagawan esiintyminen. Hän tuo japanilaisen tuulahduksen Kahvila Loftetin konserttiin tiistaina 2.8.

Kantaesityksiä Korsholman Musiikkijuhlilla kuullaan neljä kappaletta. Pēteris Vasksin Epifanian (perjantai 29.7. Kaarlelan kirkko, Kokkola, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Juha Kankaan johdolla) lisäksi Ritzin kulttuurinäyttämöllä Vaasassa esitetään maanantaina 1.8. ensimmäistä kertaa Kirmo Lintisen kaksi tilausteosta ja Kari Ikosen Tarta de Cuartas. Ritzin suomalais-argentiinalaisessa tangoillassa esiintyvät Tanguedia Quintet, bandeonisti Marcelo Nisinman ja sopraano Angelika Klas.

Musiikkisatu Tuulihattu viihdyttää koko perhettä kahden esityksen voimin keskiviikkona 3.8. Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa. Pietarsaaren seudun musiikkiopiston lapset laulavat, tanssivat ja näyttelevät Tuulihatun tarinan orkesterin kera. Näytelmä perustuu osittain Beppe Wolgersin animoituun elokuvaan vuodelta 1974, johon musiikin sävelsi Toots Thielemans.

Musiikkijuhlakahvila toteutetaan yhteistyössä Kaffehuset Augustin kanssa. Vaasan keskustassa sijaitsevasta Musiikkijuhlakahvilasta on mahdollista saada tietoa konserteista ja taiteilijoista festivaalin ajan. Ja iltapäivisin kahvilassa musisoi ammattilaisten lisäksi musiikin opiskelijoita. Luvassa on Earth, Wind, Sax and Fire -saksofonikvartetti, kreikkalaista musiikkia Souvlaki Orchestralta, iltapäiväjazzia ja jopa harppumusiikkia. Musiikkijuhlakahvilan konsertteihin on vapaa pääsy.

Kaikki liput ovelta / Studio Ticket: puh. +358 (0)700 96 525, siv.laine@studioticket.fi, www.studioticket.fi

Korsholman Musiikkijuhlat 27.7. – 3.8.2011

http://www.korshlommusicfestival.fi