09.07.2015

Korsholman Musiikkijuhlien ohjelmassa muutoksia

 Henri Sigfridssonin jo viime vuonna ongelmia aiheuttanut oikean käden vaiva on uusiutunut ja tämä tarkoittaa Korsholman Musiikkijuhlien ohjelmaan muutoksia hänen osaltaan. Sigfridsson nähdään kuitenkin esiintymässä ainakin kolmessa konsertissa Musiikkijuhlilla: Björköbyn Suolaamon konsertissa lauantaina 1.8. hän soittaa suunnitelmien mukaan John Cagen teoksissa 4’33’’ ja Living Room Music. Festivaalin päätöskonserteissa Vaasassa keskiviikkona 5.8. ja Seinäjoella torstaina 6.8. Sigfridsson soittaa suunnitelmien mukaan solistina, mutta solistinumero on vaihtunut Edward MacDowellin pianokonsertosta Sergei Prokofjevin Pianokonserttoon nro 4 B-duuri op. 53, joka on yksi lukuisista vasemmalle kädelle kirjoitetuista pianokonsertoista. Myös Henri ja Akiko Sigfridssonin pianoduon ohjelma Vaasan kaupungintalolla tiistaina 4.8. vaihtuu ja George Gershwinin ja Leonard Bernsteinin orkesteriteosten pianoduosovitusten tilalla Henri Sigfridsson esittää vasemmalle kädelle sävellettyjä teoksia meksikolaiselta Manuel Poncelta, yhdysvaltalaiselta John Coriglianolta ja puolalaiselta, Yhdysvalloissa pitkään vaikuttaneelta Leopold Godowskylta.

Muut Sigfridssonin esitettäviksi tarkoitetut teokset on jaettu festivaalilla esiintyvien pianistien kesken. Nykymusiikkispesialisti Risto-Matti Marin soittaa Matthew Whittallin tilausteoksen Devil’s Gate kantaesityksen Vaasan kaupungintalolla maanantaina 3.8. yhdessä oboisti Christian Wetzelin ja fagotisti Etienne Boudreault’n kanssa. Kokenut lied-säestäjä Tuula Hällström esiintyy Vöyrin kirkossa Sibeliuksen laulujen parissa yhdessä mezzosopraano Laura Nykäsen ja basso Sami Luttisen kanssa. Myös Musiikkijuhlien vuoden nuori taiteilija, pianisti Marko Hilpo, korvaa Sigfridssonia, minkä ehtii.

Musiikkijuhlien vuoden teemana on Uusi maailma ja festivaalilla kuultavasta musiikista huomattava osa kytkeytyy Amerikan mantereeseen. Pohjoisamerikkalaisten Philip Glassin, Charles Ivesin ja Samuel Barberin lisäksi kuullaan eteläamerikkalaisia rytmejä Astor Piazzollalta, Heitor Villa-Lobosilta ja Jimmy Lópezilta. Whittallin kantaesityksen lisäksi kuullaan Ritzissä 1.8. Iikka Kotajan kappaleen If;even if; than kantaesitys. Henrik Sandås esittää bandoneonille ja jousikvartetille sävelletyn kappaleen yhdessä Artende-kvartetin kanssa. Konsertissa esiintyvät myös sopraano Angelica Klas ja Tanguedia Quintet. Kaikki konsertit kattava ohjelmakirja on juuri tullut painosta ja on valmis lähetettäväksi jäsenille ja tukijoille sekä medialle. Kirjan esittelytekstit on kirjoittanut musiikkitieteilijä Mats Lillhannus.

Kaikkineen Korsholman Musiikkijuhlien järjestelyt jatkuvat suunnitellusti. Festivaali järjestetään tänä vuonna 29.7.-6.8. ja festivaalitoimisto on juuri muuttanut Vaskiluodosta kesätukikohtaansa VÖSin lukion tiloihin Koulukatu 31:een. Toimisto avaa ovensa lukiolla 13.7.

Korsholman Musiikkijuhlien kuvapankkipalvelu on uusiutunut yhdessä festivaalin kotisivujen kanssa. Uuteen kuvapankkiin pääsee kotisivujemme media-osiosta lehdistömateriaalin alta eikä kuvien näkemiseen ja käyttöön enää tarvita erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa.

www.korsholmmusicfestival.fi