26.07.2017

Korsholman Musiikkijuhlien keskiviikkotiedote

Korsholman Musiikkijuhlat on torstaina jo täydessä käynnissä, joten viimeistään nyt on avajaisjuhlallisuuksien ja -konsertin aika. Kalevi Kiviniemi jatkaa Vaasan kirkossa alkuiltapäivästä koko perheen konsertilla, johon on vapaa pääsy. Rewell Center isännöi avajaisia klo 15, esiintymässä Pohjalainen käyrätorviyhtye yllätyssolistin kera, ja illalla klo 19.30 Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Sakari Oramon johdolla esiintyy perinteisessä avajaiskonsertissa Mustasaaren kirkossa, ohjelmassa mm. Uljas Pulkkiksen kantaesitys.

 

Lohikäärme ja satakielet Vaasan kirkossa

Korsholman Musiikkijuhlilla on vuosien varrella nähty valtavan monipuolinen kirjo erilaisia lasten- ja koko perheen konsertteja. Tänä vuonna koko perheen konsertissa kuullaan soittimista suurinta ja monipuolisinta, kun Kalevi Kiviniemi loihtii klo 13 Vaasan kirkon uruista lohikäärmeitä, satakieliä ja koko joukon muita todellisia ja tarujen hahmoja. Mikael Heikius toimii n. kolme varttia kestävässä konsertissa kaksikielisenä kertojana. Konsertin jälkeen lapsille jäätelötarjoilu.

Vapaa pääsy

 

Käyrätorvi tekee tilaisuudesta juhlan

Vaasan ostoskeskusten lippulaiva ja arkkitehtoninen helmi Rewell Center on avajaisten näyttämönä torstaina klo 15. Esiintymässä on Pohjalainen käyrätorviyhtye, joka koostuu Pohjanmaalla vaikuttavista tai alueelta kotoisin olevista ammattimuusikoista. Ohjelmassa on pääosin kotimaista musiikkia mm. Kalle Katajalta, Timo Forströmiltä ja Toivo Kuulalta ja luvassa on myös maailmanluokan yllätyssolisti!

Vapaa pääsy

 

Avajaiskonsertissa loistavat KPKO ja Sakari Oramo

Vuoden tauon jälkeen perinteinen avajaiskonsertti palaa Mustasaaren kirkkoon, jossa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esiintyy klo 19.30.

Orkesteria johtaa sen taiteellinen johtaja Sakari Oramo ja solisteina kuullaan Uljas Pulkkiksen kantaesityksenä esitettävässä Evolution-teoksessa harmonikansoittaja Janne Rättyää ja pianisti Henri Sigfridssonia, jonka stemma on sävelletty tyystin vasemmalle kädelle.

Konsertti on ohjelmaltaan Suomi–Venäjä-maaottelu, sillä alkupuolella kuullaan Evolutionin lisäksi Anton Arenskin Muunnelmia Tšaikovskin teemasta op. 35a ja jälkipuoliskon avaa Erik Bergmanin Musica marina op.

125 ennen Pjotr Tšaikovskin Serenadia jousille C-duuri op. 48.

Linja-autokuljetus konserttiin lähtee Vaasan kaupungintalolta klo 19.00

Liput 30/26 €

 

Korsholman Musiikkijuhlat 26.7.-3.8.2017

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi