30.07.2019

Korsholman Musiikkijuhlien kamarimusiikkikonserttien päätapahtuma järjestetään keskiviikkona 31. heinäkuuta

Keskiviikkona voi jo muuten huokaista, mutta koko festivaalin kamarimusiikkikonserttien päätapahtuma järjestetään Vaasan kirkossa klo 20. Lisäksi Musethica pitää oman konserttinsa baptistikirkossa klo 15.

Nuorta taitoa Baptistikirkossa

Musethica on ainutlaatuinen, kansainvälinen koulutuskonsepti, jossa nuoret, lahjakkaat muusikot pääsevät esiintymään konserttisalien ohella vanhainkodeissa, vankiloissa ja päiväkodeissa. Musethican koulutusperiodi järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Korsholman Musiikkijuhlilla ja toki festivaalille valitut taitavat jousisoitinopiskelijat esiintyvät laitosten lisäksi myös suurelle yleisölle avoimissa konsertissa.

Vaasassa Musethican konsertti pidetään Baptistikirkossa keskiviikkona 31.7. klo 15. Musethican kouluttaja, alttoviulisti Avri Levitan esiintyy yhdessä muun ryhmän kanssa ohjelmalla, jossa Johannes Brahmsin jousikvintetto G-duuri kohtaa Wolfgang Amadeus Mozartin jousikvinteton g-molli. Tervetuloa kokemaan nuorten muusikoiden energia ja nauttimaan tunnerikkaista tulkinnoista!

Liput 10 €

Elämäntarinoita

Huomattava joukko festivaalitaiteilijoita kerääntyy yhteen vielä keskiviikon 31.7. Elämäntarinoita-konserttia varten. Konsertissa Vaasan kirkossa klo 20 kuullaan laaja ohjelma, jonka kruunusta voi hyvällä syyllä olla montaa mieltä. Onko se Lotta Wennäkosken Tocca, joka saa kantaesityksensä viulisti Cecilia Zilliacuksen ja harpisti Stephen Fitzpatrickin käsissä? Vai onko se jompikumpi konsertin upeista trioista: Sarja Igor Stravinskyn Sotilaan tarinasta vai Claude Debussyn sonaatti huilulle, alttoviululle ja harpulle? Vai sittenkin Alexander von Zemlinskyn myöhäisromanttinen Maiblumen blühten überall, jossa mezzosopraano Erica Back pääsee näyttämään taitonsa tekstintulkitsijana.

Voi olla, että monelle tärkeimmäksi nousevat kuitenkin Franz Schubertin impromptut op. 90, joita pianisti Håvard Gimse esittää konsertin aluksi ja lopuksi. Niiden välillä on kuljettu tunnelmasta toiseen, mutta Schubertin intiimeihin pianokirjallisuuden helmiin on hyvä huipentaa koko festivaalin upea kamarimusiikkitarjonta!

Liput 30/20 €

Opastuksia kaupungintalolla

Heinäkuun viimeisinä päivinä järjestetään Vaasan kauniilla kaupungintalolla opastuksia. Reilun puolen tunnin kierroksilla tutustutaan 1880-luvulla rakennetun kaupungintalon arkkitehtuuriin ja Suomen ehkä kauneimman konserttisalin kattomaalauksiin. Historia havisee suojellun talon yksityiskohdissa. Kierrokset pidetään maanantaina 29.7. klo 14, tiistaina 30.7. klo 16 ja 17 sekä keskiviikkona 31.7. klo 16 ja ne on helppo yhdistää kaupungintalolla tai sen läheisyydessä järjestettäviin konsertteihin.

Liput 10 €

Musethica on the move!

Musethica-koulutusohjelman jousikvintetti alttoviulisti Avri Levitanin johdolla esittää Johannes Brahmsin ja Wolfgang Amedeus Mozartin jousikvintettoja oman konserttinsa lisäksi Vaasan Vuorikeskuksessa klo 10.

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteesta www.korsholmmusicfestival.fi.