24.07.2019

Korsholman Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Vaikka Korsholman Musiikkijuhlille otettiin varaslähtö jo keskiviikkona, on juhlien virallinen avajaispäivä torstai. Torstain ohjelmassa on kaksi tapahtumaa: avajaishulinat avaa festivaalin kauppakeskus Espenissä Vaasan keskustassa klo 14 ja Mustasaaren kirkko on tänä vuonna avajaiskonsertin näyttämönä klo 19.30.

Hulinaa Espenissä

Musiikkijuhlien avajaishulinat pidetään Vaasan kauppakeskusten uudessa helmessä Espenissä klo 14 ja ohjelmassa on paitsi vuoden säveltäjävieraan Lotta Wennäkosken tuotantoa, myös muun muassa Camille Saint-Saënsin iki-ihana Joutsen. Esiintymässä ovat ainakin klarinetistit Jaan Bossier ja Heikki Nikula sekä sellisti Kati Raitinen. Yllätyksiä sisältävässä ohjelmassa ei muuten ole varmaa kuin että tyylilajista toiseen hypitään luovasti.

Avajaistapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Avajaiskonsertissa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Varsinainen avajaiskonsertti kuullaan Mustasaaren kirkossa illan saapuessa klo 19.30. Kuten niin monena vuonna aiemminkin, on esiintymässä Pohjanmaan oma ylpeys Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri.

Orkesteria johtaa Musiikkijuhlilla useana aiempanakin vuonna esiintynyt nuori kapellimestarilupaus Dalia Stasevska. Stasevska valittiin taannoin BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailijaksi ja hänen tähtensä on muutenkin nopeassa nousussa.

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla kuullaan suomalaista musiikkia: Jean Sibeliuksen Rakastava-sarja ja Armas Järnefeltin Serenadin Adagio-osa johdattavat Lotta Wennäkosken Zeng-teokseen, jonka kamariorkesteriversio saa maailmankantaesityksensä. Konsertin jälkipuoliskolla kuullaan 1900-luvun jousiorkesteriklassikko, Béla Bartókin Divertimento.

Viulisti Cecilia Zilliacusta kuullaan solistina Järnefeltin teoksessa. Wennäkosken Zeng on kirjoitettu hieman harvinaisemmille sooloinstrumenteille, sillä siinä lavanedustan valtaavat nokkahuilisti Anna Petrini ja lyömäsoittaja Antti Ohenoja.

Liput 30/25 €, parven paikat hieman huonommalla näkyvyydellä 20/15 €.

Linja-autokuljetus konserttiin lähtee Vaasan kaupungintalolta klo 18.45.

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteesta www.korsholmmusicfestival.fi.