07.10.2011

Korsholman Musiikkijuhlien 2011 päätöstiedote

Korsholman Musiikkijuhlien vuoden 2011 tilikausi päättyi 31.8.2011 ja eilisessä kokouksessaan Musiikkijuhlien hallitus totesi vuoden menneen hyvin. Juhlavuoden 2012 suunnittelu jatkuu edelleen innolla.

Lämminhenkinen festivaali, yleisömäärässä kasvua

Korsholman Musiikkijuhline yleisömäärä kasvoi kuluneena vuonna. Musiikkijuhlien kokonaisyleisömäärässä tapahtui 28 % kasvu verrattuna vuoteen 2010. Lippujen kokonaismäärän todettiin olleen noin 5100. Tämän lisäksi järjestettiin helmikuussa yhteistyössä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa talvikonsertti, jossa yleisöä oli noin 300 henkilöä. Ennakkomyynti kasvoi 40 % verrattuna vuoteen 2010. Kokonaislipputulot kasvoivat noin 27 %. Ilahduttavaa oli myös ulkomaisten musiikinystävien kasvanut joukko yleisössä. Hallitus totesi myös palautteen olleen positiivista sekä yleisöltä että taiteilijoilta.

Musiikkijuhlien liikevaihto oli vajaa 350 000 euroa ja se kasvoi 13 % edellisestä vuodesta. Kasvaneiden tulojen lisäksi myös kesän Musiikkijuhlien menot lisääntyivät liittyen lähinnä taiteilijakuluihin ja markkinointiin. Pienen pettymyksen kohdeyleisön tavoittamisessa tuotti Cimarosan kamariooppera ”Salainen avioliitto”. Kansainvälisellä ja nuorekkaalla oopperalla oli ensi-ilta Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä ja Korsholman Musiikkijuhlat onnistuivat ainoana festivaalina tuomaan esityksen myös muualle. Esitys oli suvereeni ja vastaanotto positiivinen niin yleisön kuin lehdistönkin keskuudessa. Kiitos oopperan ja Musiikkijuhlilla esiintyneiden kansainvälisten taiteilijavieraiden näkyvyys valtakunnallisessa lehdistössä oli oikein hyvä. Kasvaneista kuluista huolimatta todettiin tilikaudella saavutetun positiivinen tulos, 2700 euroa. Hallitus totesi myös ajankohdan vaihdon kesäkuusta heinäkuun loppuun onnistuneen. Ensi vuonna Musiikkijuhlat järjestetään 1.-8.2012. Tuolloin juhlitaan Korsholman Musiikkijuhlien 30. toimintavuotta.

http://www.korshlommusicfestival.fi