28.06.2013

Korsholman Musiikkijuhlia vietetään 31.7.-7.8.2013

Korsholman Musiikkijuhlia vietetään tänä vuonna 31.7.-7.8. ja kesän teemana on Murroksen aika. Festivaalin uusi taiteellinen johtaja, pianistiprofessori Henri Sigfridsson, on koonnut ohjelman, joka valaisee tyylikausien taitteita ja esittelee tunnettujen, merkittäviä uudistuksia tehneiden säveltäjien lisäksi Suomessa harvemmin kuultuja säveltäjänimiä.

Musiikkijuhlien tämän vuoden säveltäjävieras on viime aikoina mm. Ilmajoen Kekkos-oopperallaan näkyvyyttä saanut Uljas Pulkkis. Häneltä kuullaan festivaalilla useita teoksia, mm. Vaasan kaupungintalolla 5.8. kantaesityksensä saava, Henri Sigfridssonille omistettu uunituore kvintetto pianolle ja puhaltimille nimeltä Auras and Arias.

Festivaalin konserttipaikat ovat taas levittäytyneet ympäri Pohjanmaata. Mm. Vöyrin, Maalahden ja Laihian kirkot saavat oman konserttinsa, samoin taas kerran Isonkyrön vanha kirkko, jossa tänä vuonna esiintyy Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Juha Kankaan johdolla lauantaina 3.8. Yhteensä konsertteja on kahdeksan päivän aikana 31.

Henri Sigfridssonin suhdeverkostosta on festivaalitaiteilijoiksi löytynyt sekä vanhoja tuttuja Korsholman kävijöitä että uusia tuttavuuksia. Kotimaisista muusikoista mainittakoon mm. sellisti Martti Rousi, pianisti Antti Siirala ja harmonikansoittaja Janne Rättyä. Ulkomaita edustaa laaja kaarti huippuluokan taiteilijoita, joista Musiikkijuhlien vieraina ovat aiemmin olleet viulisti Boris Garlitsky ja alttoviulisti Vladimir Mendelssohn. Päätöskonsertissa Vaasan kaupunginorkesteria johtaa amerikkalainen Dorian Wilson. Tänä vuonna kuullaan myös paria erityislaatuista pienyhtyettä: venäläis-saksalainen Rastrelli-sellokvartetti esiintyy pitkin festivaaliviikkoa niin klassisella kuin kevyemmälläkin ohjelmistolla ja Iiro Rantala String Trio hurmaa yleisön virtuoosimaisella soitannallaan Strampenilla Vaasan sisäsataman idyllisessä miljöössä sunnuntaina 4.8.

Suuria muutoksia festivaalin linjaan ei uuden taiteelisen johtajan mukana tule, mutta pitkän tauon jälkeen Korsholman Musiikkijuhlat tarjoaa tänä kesänä taas musiikin opiskelijoille mestarikursseja, opettajina professoritason huippupedagogit ympäri Eurooppaa.

Musiikkijuhlat pyrkii myös ottamaan liikuntarajoitteiset entistä paremmin huomioon ja konserttipaikkojen esteettömyyteen on nyt kiinnitetty erityistä huomiota. Suurimpaan osaan konserteista onkin pääsy pyörätuolilla.

Lisäksi tänä vuonna on entistä paremmat mahdollisuudet yhdistää konserttielämyksiin luontoretkeilyä, sekä syödä ja juoda hyvin konserttien yhteydessä. Innokkaimmille konserttikävijöille tarjolla on kahdenlaisia festivaalipasseja. Avajaiskonsertissa Mustasaaren kirkossa kokeillaan myös salin takaosassa näkemistä helpottavia TV-näyttöjä.

Festivaalikahvilana toimii tänäkin vuonna Kaffehuset August. Kahvilassa soi festivaalipäivinä klo 15 musiikki, musiikin ammattilaiset, opiskelijat, sekä mestarikurssien oppilaat esiintyvät. Musiikkihetkiin on vapaa pääsy.

Koko ohjelma Korsholman Musiikkijuhlien kotisivuilla www.korsholmmusicfestival.fi

Kaikki liput ovelta / Studio Ticket: puh. +358 (0)700 96 525, siv.laine@studioticket.fi, www.studioticket.fi