03.08.2011

Korsholman Musiikkijuhlat yltää tavoitteeseensa

Korsholman Musiikkijuhlat 2011 päättyvät tänään illan konserttiin Vaasan kaupungintalossa. Korsholman Musiikkijuhlien organisaatio huokuu tyytyväisyyttä, mutta on aloittanut jo seuraavan kesän, 30-vuotisjuhlavuoden Musiikkijuhlien suunnittelun ja kehittämisen.

Lämminhenkinen festivaali, yleisömäärässä kasvua

Korsholman Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Monica Johnson on vienyt läpi kolmannet Musiikkijuhlansa ja kertoo odottavansa vielä lopullisia myyntilukuja. – Tässä vaiheessa voin jo kuitenkin sanoa, että olemme saavuttaneet yleisötavoitteemme ja enemmänkin, mikä on erittäin ilahduttavaa. Muun muassa ennakkomyynti on ollut suurempaa. Ajankohdan siirtäminen kesäkuusta heinä-elokuun loppuun on selkeästi ollut kannattavaa, kertoo Monica Johnson.

Runsaasta konserttien määrästä Monica Johnson ja Korsholman Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Bodil Eriksén-Neuman nostavat erityisesti esille pienten kirkkojen konsertit. –Muun muassa Koivulahden kirkon ja Sulvan kirkon konserteissa yleisön mukana elämisen suorastaan tunsi, miettii Bodil Eriksén-Neuman ja toteaa yleisestikin festivaalihengen olleen kovin positiivinen ja tarttuva. – Erityisesti kiitos taiteilijoilta on lämmittänyt.

Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Marko Ylönen toteaa olevansa äärimmäisen tyytyväinen. – Ajankohdan vaihtaminen kannatti. Ihmisiä on liikkunut selkeästi eri määriä kuin aiemmin. Taiteilijoilla on kyllä ollut hikisempi urakka näissä helteissä, virnistää Ylönen. -Järjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti, tiimimme on hyvä, suitsuttaa Ylönen iloisena. Yleisöltä tullut palaute ohjelmasta on ollut erittäin positiivista. Marko Ylönen kiittää myös kuluneen kesän orkestereita ja toivoo yhteistyölle jatkoa.

Korsholman Musiikkijuhlat 1.8. – 8.8.2012

Korsholman Musiikkijuhlat 2012 järjestetään elokuun alussa 1.8. – 8.8.2012. Ensi vuonna Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 30 vuotta. Kausi aloitetaan jo talvella. Vaasan kaupunginorkesterin vieraaksi saapuu viulisti Dmitry Sitkovetsky.

Vuoden 2012 suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. Korsholman Musiikkijuhlien 2012 taiteilijoista ovat vahvistuneet seuraavat: Matti Rautanen (harmonikka), Yuval Gotlibovich (alttoviulu), Torleif Thedéen (sello), Karen Gomyo (viulu) ja Goran Marković (kontrabasso).

http://www.korsholmmusicfestival.fi