28.05.2012

Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 30 vuotta

Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 30 vuotta! Taiteellinen johtaja Marko Ylönen on suunnitellut juhlavuoden teemaksi akselin Pariisi – Pietari – Tokio. Ohjelman myötä kuljetaan 150 vuotta sitten syntyneen Debussyn ja hänen pariisilaiskollegoidensa parista Pietarin salonkeihin aina tokiolaisen säveltäjävieraamme Toshi Ichiyanagin sävelmaailmaan. Festivaalilla järjestetään 29 konserttia kahdeksan päivän aikana.

Koko perheen konsertti ”Häälahja”

Korsholman Musiikkijuhlien perinteisiin kuuluu myös perheen pienimpien huomioiminen. Musiikkijuhlien ohjelmassa on vuosien saatossa ollut lastenkonsertteja, musiikkisatuja ja työpajoja musiikin parissa niin nuorille, kouluikäisille kuin kaikista pienimmillekin. Juhlavuotenaan 2012 Korsholman Musiikkijuhlat tarjoaa mahdollisuuden koko perheen musiikkielämykseen.

Maanantaina 6.8. vietetään Hietalahden Villalla ja sen puistossa Villa Dei Misteri –festivaalia. Koko perheen tapahtumassa seikkaillaan Jatulin rubiini –tarinan ympärillä ja päivä huipentuu konserttiin klo 16. Konsertti kantaa nimeä ”Häälahja”. Esiintyjät ovat Kuula-opiston Piano Studion nuoret oppilaat Elis Kyntäjä, Tarmo Peltokoski, Tarmo Rajamäki, Julia Rinne, Amanda Tuomista ja Loviisa Tuomisto yhdessä Piano Studion ohjaajan, pedagogi Kristiina Juntun kanssa. Konsertin pääjuontajana toimii näyttelijä Lasse Hjelt. Festivaalilippu (10 eur) sisältää pääsyn konserttiin. Kärryikäisille vapaa pääsy.

Näytelmällinen konsertti ”Häälahja” kokoaa festivaalipäivän tapahtumat, esiintyjät ja yleisön yhteen onnittelemaan tuoretta hääparia kuninkaan perheen kesähuvilalle (Hietalahden Villa). Juuri ennen konserttia on kesähuvilan puistossa vihitty prinsessa Áidná Hattarapää ja kiltti jättiläinen Jatuli Huurreparta. Prinsessan vanhemmat, kuningas Lashotz (Lasse Hjelt) ja kuningatar Kristiina (Kristiina Junttu) lahjoittavat hääparille ihmeellisen soittimen (hyvin paljon tuntemamme flyygelin oloinen). ”Häälahja”-konsertissa prinsessa Áidnán sisarukset, prinssit ja prinsessat (Piano Studion oppilaat) kuningattaren johdolla esittävät tällä ihmeellisellä soittimella musiikkia rakastavalle hääparille muun muassa Melartinin, Griegin, Sibeliuksen ja Lisztin kappaleita. Erityisenä lahjana hääpari saa prinsessa Áidnan sisaruksilta uuden uutukaisen kappaleen ”Rubiinin tarina”. Kolmiosaisen (I Rubiinin synty, II Taistelu rubiinista, III Onnellinen loppu) teoksen on säveltänyt yksi prinsessan veljistä (Tarmo Peltokoski) ja hän myös esittää kappaleen hääparille. ”Häälahja”-konsertissa kuullaan siis nuoren Piano Studiolaisen teoksen kantaesitys. Pianokappaleeseen säveltäjää innoitti Jatuli-sulhasen morsiammelleen lupaama upea rubiini. Konsertissa on mukana myös kuningasperheen palvelijoita (Korsholman Musiikkijuhlien työntekijöitä) ja tanssijoita (Pohjanmaan tanssin aluekeskus). Festivaalipäivän muut esiintyjät ja toteuttajat ovat yhdessä yleisön kanssa arvokkaita ja tärkeitä häävieraita.

Korsholman Musiikkijuhlat 1.8. – 8.8.2012

http://www.korshlommusicfestival.fi