31.07.2012

Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 30 vuotta

Perinteikkäät Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna 30.kerran. Musiikkijuhlien 29 konserttia soivat elokuun alussa 1.8. – 8.8.2012, kahdeksan päivän aikana. Taiteellisena johtajana on sellotaiteilija Marko Ylönen.

Teemat

Taiteellinen johtaja Marko Ylönen on valinnut Korsholman Musiikkijuhlien teemaksi akselin ”Pietari-Pariisi-Tokio”. Kuljemme 150 vuotta sitten syntyneen Debussyn ja hänen pariisilaiskollegojensa kamarimusiikista Pietarin salonkeihin ja aina tokiolaisen teemasäveltäjämme Toshi Ichiyanagin teoksiin. Korsholman Musiikkijuhlien kunniavieras, säveltäjä ja pianisti Toshi Ichiyanagi vierailee henkilökohtaisesti Musiikkijuhlilla. Musiikkijuhlien japanilaisen osuuden suunnittelussa on ollut mukana sellotaiteilija, professori Seppo Kimanen, joka on Korsholman Musiikkijuhlien perustajajäseniä. Hän myöskin toimi vuonna 1983 ensimmäisenä taiteellisena johtajana.

30-vuotisjuhlajulkaisu

Juhlavuoden kunniaksi Korsholman Musiikkijuhlat julkaisee kirjan. 88-sivuisessa, 3-kielisessä julkaisussa kuvaillaan kaikkien taiteellisten johtajien, Seppo Kimasen, Dmitry Sitkovetskyn, Frans Helmersonin, John Storgårdsin, Dima Slobodenioukin ja Marko Ylösen kausia artikkelein ja valokuvin. Artikkelien kirjoittajat ovat musiikkitoimittajia, kriitikoita ja entisiä toiminannanjohtajia ja taiteellisia johtajia. Juhlajulkaisua myydään festivaalikeskuksessa á 20 eur.

Avajaiskonsertti Mustasaaren kirkossa

Musiikkijuhlat avataan perinteisellä avajaiskonsertilla keskiviikkona 1.8. klo 19.30 Mustasaaren kirkossa. Konsertissa esiintyy Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri johtajanaan Juha Kangas. Illan solisteina soittavat pianisti Olli Mustonen ja trumpetisti Tomas Gricius.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri aloittaa Pjotr Tšaikovskin Elegialla. Musiikkijuhlien composer-in-residence, Toshi Ichiyanagi kuvailee säveltämänsä teoksen Interspace kertovan ajan ja tilan yhteensulautumisesta. Dmitri Šostakovitšin Pianokonsertossa nro 1 c-molli op.35 pääsee solisti Olli Mustonen loistamaan. Väliajan jälkeen kuultava unelmoiva Clair de lune on yksi esitetyimpiä Claude Debussyn teoksia ja siitä on tehty lukuisia sovituksia eri kokoonpanoille. Konsertin päättää Modest Mussorgskyn Näyttelykuvia.
– Liput 25 / 22 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 18.45

http://www.korsholmmusicfestival.fi