15.11.2012

Korsholman Musiikkijuhlat pidetään 31.7.-7.8.2013

Korsholman Musiikkijuhlien toimintavuosi avataan Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkestereiden kanssa 13. ja 14.3.2013. Konserttien solistina soittaa Musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson, jolle tuleva vuosi on hänen kolmivuotis-toimikautensa ensimmäinen. Hänen vierailunsa yhteydessä vihitään käyttöön myös Pietarsaaren Musiikkitalon uusi musiikkisali, jossa Sigfridsson tulee esiintymään solistina.

Musiikkijuhlien kesän 2013 teema kantaa nimeä ”Murroksen aika”. Festivaalin aikana tullaan kuulemaan keskeisiä teoksia eri aikakausien väliltä, barokkia, wieniläisklassismia, romantiikkaa ja myös impressionismia. Ohjelman välissä kulkee myös galanttia tyyliä, esimerkiksi Bachin pojat, varhaisromantiikkaa (Carl Maria von Weber) ja impressionismia (Chausson). Ohjelmassa kuullaan myös erillisiä teoksia Verdiltä ja Wagnerilta.

Ensi vuoden festivaalisäveltäjä on suomalainen Uljas Pulkkis (s. 1975), joka säveltää myös Musiikkijuhlien tilausteoksen. Pulkkis tunnetaan yhtenä nykyajan eturivin säveltäjänä Suomessa ja hän on voittanut monia sävellyspalkintoja.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri kapellimestari Juha Kankaan johdolla avaa Musiikkijuhlat perinteisesti Mustasaaren kirkossa 31.7.2013. Konsertin solistina esiintyy muun muassa Peter Hörr (sello). Festivaalin taiteilijoita ovat muun muassa sellokvartetti Rastrelli, Martti Rousi (sello), Mirijam Contzen ja Erik Schuman (viulu), Vladimir Mendelssohn (alttoviulu), Joris van den Hauwe (oboe), Etienne Boudreault (fagotti), Janne Rättyä (harmonikka) sekä Boris Bloch, Valeria Resjan, Jarkko Riihimäki ja Antti Siirala (piano). Suosikkikvartetti Artende vierailee jälleen ja Iiro Rantala String Trio soittaa samoin ensi kesän Musiikkijuhlilla. Päätöskonsertissa 7.8.2013 soittaa Vaasan kaupunginorkesteri kapellimestari Dorian Wilsonin johdolla, ja konsertin solistina esiintyy Henri Sigfridsson.

Taiteilijalista laajenee parhaillaan ja mukaan on tulossa lisää sekä tunnetuimpia eturivin suomalaisia taiteilijoita että ulkomaisia taiteilijoita. Suunnitelmissa on myös johonkin toiseen genreen liittyvä konsertti sekä lastenkonsertti perheen pienemmille ja heidän perheilleen. Kahvilakonsertti -konseptia jatketaan ja kehitetään yhteistyössä musiikkijuhlakahvila Kaffehusetin kanssa.

Konserttitoiminnan tavoitteena on tehdä kamarimusiikkia tutuksi kaikille ja tuoda lähemmäksi ihmisten arkipäivää. Konsertteja viedään myös ympäri maakuntaa ja aluekonsertteja järjestetään Isossakyrössä, Laihialla, Vöyrillä, Uudessakaarlepyyssä ja Maalahdessa. Muita konserttipaikkoja ovat muun muassa maailmanperintökohde Björkön Suolaamossa sekä Raippaluodon kirkko lauantaina 3.8. Vaasan keskustassa estradeina ovat muun muassa Tikanojan taidekoti sekä Toivo Kuula-sali.

Mestarikurssitoiminta elvytetään jälleen Korsholman Musiikkijuhlilla. Ensi kesänä Musiikkijuhlien yhteydessä järjestettävillä viulun, sellon ja pianon mestarikursseilla opettavat viulisti Erik Schumann, sellisti Peter Hörr, pianistit Boris Bloch ja Antti Siirala sekä huilisti Michael Faust. Ohjelma ja taiteilijat kokonaisuudessaan julkistetaan tammikuussa 2013 tapahtuman kotisivuilla www.korsholmmusicfestival.fi

Korsholman Musiikkijuhlat r.y:n vuosikokous pidettiin 14.11. Kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Bo Kronqvist Uudestakaarlepyystä. Hallituksen uudet jäsenet ovat: Agneta Glad Sundomista, Christina Nygård Maalahdesta ja Bodil Eriksén-Neuman Mustasaaresta.

http://www.korshlommusicfestival.fi