05.08.2015

Korsholman Musiikkijuhlat päättyy torstaina 6. elokuuta – ensi vuoden teemana ”Vaellusvuodet” Goethen hengessä

Korsholman Musiikkijuhlat 2015 on viimeisiä konsertteja vaille valmis tältä kesältä. Juhlat ovat onnistuneet suunnitellusti ja järjestäjiä ilahduttaa paitsi konserttien järjestään korkea taso, myös kesän yleisömäärät. Moni konsertti on ollut loppuunmyyty ja myös useimmissa kirkkokonserteissa ympäri maakuntaa yleisö on ollut hyvin liikkeellä. Uusi maailma -teeman tuntemattomammatkin säveltäjänimet ja viime vuosien tapaan kovatasoinen artistikatras ovat siis herättäneet kiinnostusta. Musiikkijuhlayhdistyksen puheenjohtaja Bo Kronqvist on tyytyväinen festivaalin kulkuun ja arvelee, että kävijätavoitteeseen päästään. Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson kiittelee kesän taiteellista tasoa. Toiminnanjohtaja Monica Johnson sanoo, että positiivista on ollut aluekonserttipaikkakuntien innostus Musiikkijuhlien konsertteihin. Yleisöä on ollut hyvin, se on ottanut konsertit innostunesti vastaan ja jopa toiminnanjohtajaa on tultu kiittämään konserttien jälkeen.

Tarkat tiedot kävijämääristä saadaan vasta myöhemmin laskelmien valmistuttua.

Korsholman Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana jatkaa ensi kesänä pianistiprofessori Henri Sigfridsson ja festivaali järjestetään 27.7.-4.8.2016. Vuoden teema on Goethen hengessä ”Vaellusvuodet” kaikkine konnotaatioineen ja Uuden maailman jännittävien säveltäjänimien jälkeen kuullaan ehkä hivenen klassisempi festivaali ja musiikkia mm. Franz Lisztiltä, Franz Schubertilta ja Robert Schumannilta. Yhteistyö Merenkurkun yli Uumajan suuntaan tulee jatkumaan myös ensi vuonna.

Torstaina vielä päätöskonsertin ENCORE

Musiikkijuhlien päätöskonsertti uusitaan viimevuotiseen tapaan Seinäjoen Seinäjoki-salissa torstaina 6.8. klo 19.00. Konserttiohjelma ja esiintyjät ovat aivan samat kuin Vaasassa edellisenä päivänä, eli kapellimestarina toimii kanadalainen Charles Olivieri-Munroe, pianosolistina Henri Sigfridsson ja orkestereina Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit musisoivat yhdessä. Konsertin ohjelmassa on Igor Stravinskyn, Sergei Prokofjevin ja Antonín Dvořákin musiikkia. Lippuja saa ostaa Seinäjoella etukäteen myös Seinäjoen kaupunginorkesterin toimistosta.

Liput 20/15 €

Uumajan-Korsholman Musiikkijuhlat

Korsholman Musiikkijuhlat konsertoi torstaina 6.8. myös Ruotsin puolella Uumajassa. Kahdessa konsertissa, ensin klo 15 kaupunginkirkossa ja klo 20 Guitars-museossa, kuullaan Musiikkijuhlien Pohjanmaan-konserteissa esiintyneitä taiteilijoita sekä Guitarsissa myös yksi uusi muusikko, kitaristi Marzi Nyman. Kaupunginkirkossa esiintyy tanskalainen Carl Nielsen -kvintetti sekä sellisti Senja Rummukainen. Iltakonsertissa Nymanin kanssa jatsailee vibrafonisti Arttu Takalo ja Rastrelli Cello Quartet revittelee rokkitunnelmissa.

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi