01.08.2018

Korsholman Musiikkijuhlat ovat viimeistä sinettiä vaille valmiit

Musiikkijuhlat ovat viimeistä sinettiä vaille valmiit. Keskiviikon päätöskonsertin jälkeen on jäljellä vain siivousta – ja sitä ennen tietysti vielä päätöskaronkka.

Mitä tämän kesän Musiikkijuhlista jäi käteen? Ainakin musiikilliselta kannalta anti oli erittäin korkeatasoista. ”Mestarillisia esityksiä”, kirjoitti Vasabladet Vokalharmonin-lauluyhtyeen konsertista Sulvan kirkossa. ”Isonkyrön konsertti teki vaikutuksen”, totesi Pohjalaisen kriitikko. Hufvudstadsbladet kiittää Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Cecilia Zilliacuksen ohjelmistonsuunnittelua, jossa yhdistetään Leipzig satavuotisjuhlaansa viettävää Viroon. Tutut ja hieman tuntemattomammat säveltäjänimet kohtasivat hedelmällisesti konserteissa, ja yleisöä sekä kriitikoita ilahdutti myös naissäveltäjien, kuten Clara Schumannin, Ethel Smythin, Helena Tulven ja Iris ter Schiphorstin, teosten huomattava määrä. Musiikkijuhlien artistikiinnitykset olivat myös kautta linjan erittäin korkeatasoisia. Kuulijat haukkoivat henkeään mm. Fauré-kvartetin ja mezzosopraano Katarina Karnéuksen Wagner-esityksen jälkeen Mustasaaren kirkossa ma 30.7.

Luonnonvoimien vaikutukselta ei vältytty ja ukkonen loi tunnelmaa sekä Raippaluodon kirkon että Ortodoksisen kirkon konserteissa. Zilliacus itse lukee molemmat konsertit eräiksi vuoden kohokohdista, samoin SoziaLisztMus-konsertin Mustasaaren kulttuuritalolla la 28.7.

Luonnonvoimat ja nimenomaan helle saattoivat osaltaan vaikuttaa vuoden kävijämääriin. Mitään lopullisia laskelmia ei vielä ole tehty, mutta järjestäjien näppituntuma on, että kävijämäärissä ei päästä aivan viime vuoden tasolle. Koko viikon jatkunut poikkeuksellisen lämmin sääjakso saattoi ajaa potentiaalisia viime hetken lipunostajia jäämään kotiin tai rannoille. Kuumuudesta huolimatta monet konsertit myivät kuitenkin hyvin ja esim. Suolaamon konsertti Björköbyssä oli loppuunvarattu jo etukäteen.

Ensi vuonna Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 24.7.–1.8.2019. Päätöspäivänä 1.8. esitetään osana Musiikkijuhlia Olli Kortekankaan uusi kirkko-ooppera Elämänkuvat Isonkyrön vanhassa kirkossa yhteistyössä Vaasan oopperasäätiön kanssa. Oopperaorkesterina toimii Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterit yhdessä ja oopperan ohjaa Ville Saukkonen.

Musiikkijuhlien vuoden 2019 teemasäveltäjänä kuullaan Lotta Wennäkoskea. Muita jo varmistuneita vieraita ovat esim. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Korsholmassa viimeksi vuonna 2009 esiintynyt norjalainen Vertavo-kvartetti sekä Staatskapelle Berlinin sooloharpisti Stephen Fitzpatrick.

Muut tiedot, kuten ensi vuoden teema, tarkentuvat syksyn mittaan ja ohjelma julkaistaan alkuvuodesta.

Musiikkijuhlien lehdistötoimisto kiittää lehdistön edustajia mukavasti sujuneesta yhteistyöstä ja mielenkiinnosta juhlia kohtaan. Nähdään viimeistään ensi vuoden festivaalilla!

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteesta www.korsholmmusicfestival.fi.

Liput: Studio Ticket (puh. 0700 96525, http://www.netticket.fi),

Musiikkijuhlien toimisto (puh. +358 40 833 2022) tai ovelta, mikäli paikkoja on jäljellä.

Korsholman Musiikkijuhlat 25.7.–1.8.2018