01.08.2012

Korsholman Musiikkijuhlat ovat käynnistyneet

Korsholman Musiikkijuhlat 2012 ovat käynnistyneet! Konsertteja on tarjolla 29, joista 5 soivat torstaina 2.8. Konserttipaikkoina torstaina ovat Vaasassa Baptistikirkko, Sulvalla Hemmerintalo ja Sulvankirkko ja Närpiössä Vocana. Musiikkijuhlakahvila musiikkituokioineen tuo konsertit myös Vaasan torin laidalle.

Baptistikirkossa teemasäveltäjiä

Vaasan Baptistikirkossa torstaina klo 13.00 soittavat Erica Nygård, huilu, Marko Ylönen, sello (Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja), Zoran Marković, kontrabasso, Matti Rantanen, harmonikka, Arto Satukangas, piano ja Uusi Helsinki -kvartetti.

Konsertin säveltäjänimet liittyvät kiinteästi Musiikkijuhlien pääteemaan Pariisi-Pietari-Tokio. Ensimmäisenä kuullaan Claude Debussyn Syrinx, huilusoolokappale, joka on alun perin sävelletty ilman tahtiviivoja. Alfred Schnittken, Igor Stravinskyn ja Toshio Hosokawan sävelmaailman jälkeen konsertti myös päättyy Musiikkkijuhlien ranskalaisella teemalla, Claude Debussyn teoksella Pour le Piano.
– Liput 20 / 17 €
– Konsertin nauhoittaa YLEn Radio Vega.

Hemmerintalolla ranskalaista ja venäläistä

Sulvan Stundarsissa, Hemmerintalolla konsertin otsikkona on ”Les Six vs The Five”. Les Six on ranskalainen säveltäjäryhmä ja The Five puolestaan venäläinen säveltäjien joukko. Konsertin aloittaa Francis Poulencin Sonaatti sellolle ja pianolle, op.143 ja seuraavana Les Sixin edustajana on Germaine Tailleferren Sonaatti harpulle. Konsertin päättää venäläisen Alexander Borodinin Jousikvartetto nro 2 D-duurissa.

Konsertti alkaa klo 18.30 ja illan taiteilijat ovat Marko Ylönen –sello, Martti Rautio – piano, Laura Hynninen –harppu ja Uusi Helsinki –kvartetti.
– Konserttiliput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta 17.30
– Konsertti & illallinen 55/52 €

Sulvan kirkossa Aikojen lopun kvartetto

Torstai-ilta Sulvalla päättyy upeasti Sulvan kirkossa. Viulisti Jan Söderblom, klarinetisti Tuulia Ylönen, pianisti Arto Satukangas ja sellisti Marko Ylönen tunnelmoivat klo 21.00 alkavassa konsertissa. Teoksena on Oliver Messiaenin Aikojen lopun kvartetto. Messiaen sävelsi teoksen saksalaisella vankileirillä ja vangittuna olleelle muusikkojoukolle, joka selittää omaperäisen soitinkokoonpanon. Inspiraation lähteenä toimi Johanneksen ilmestyksen luku, jossa Jumalan enkeli astuu auringonkaltaisine kasvoineen alas taivaasta, asettaa vasemman jalkansa maalle ja oikean meren päälle sateenkaari päänsä yllä.
– Konserttiliput 20 / 17 €, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta 20.00

Vocana Närpiössä

Närpiön Vocanassa konsertoivat torstaina klo 19 Valeria Resjan -piano, Alissa Margulis –viulu ja Jakob Koranyi –sello. Valeria Resjan soittaa pianisti Henri Sigfriedssonin tilalla tämän sairastumisen vuoksi.
– Liput 20/17 €

Musiikkijuhlakahvila Kaffehuset August

Korsholman Musiikkijuhlien Musiikkijuhlakahvilana toimii Kaffehuset August lähellä Vaasan toria. Iltapäivisin klo 15 kahvilan musiikkituokioissa soittaa ammattimuusikoiden lisäksi musiikin opiskelijoita. Musiikkijuhlakahvilasta saa tietoa konserteista ja taiteilijoista festivaalin ajan.

Torstaina 2.8. iltapäivällä tunnelmoivat muun muassa Chopinin ja Debussyn sävelin nuoret musiikinopiskelijat Metropoliasta: viulisti Natalia Vaskinova ja pianisti Anu Rautakoski. Konsertti kantaa nimeä ”Makeita melodioita”. Musiikkijuhlakahvilan konsertteihin on vapaa pääsy.

http://www.korsholmmusicfestival.fi