30.07.2014

Korsholman Musiikkijuhlat on lähtökuopissaan!

Torstai 31.7. on vähintäänkin normivilkas päivä musiikkijuhlilla. Päivän konsertit ovat klo 13 Vaasan Kuntsilla, klo 18 Sulvan Stundarsissa ja klo 21 Sulvan kirkossa sekä klo 19 Uudenkaarlepyyn Ahlbeckinsalissa. Lisäksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri uusii avajaiskonsertin ohjelman kotikonnuillaan Kaarlelan kirkossa klo 20.

 

Kauhutarinoita Kuntsilla

Pianistipariskunta Henri ja Akiko Sigfridsson esittävät Kuntsin modernin taiteen museossa klo 13 Pehr Henrik Nordgrenin Kwaidan-balladien op. 31 ympärille rakentuvan ohjelman. Japanilaisiin kauhutarinoihin perustuvat Kwaidan-balladit ovat vuosien mittaan saaneet erilaisia toteutuksia ja tällä kertaa luvassa on musiikin ohella myös mm. varsinaisten tarinoiden kerrontaa japaniksi. Balladien ohella kuullaan Joonas Kokkosen Viisi bagatellia ja Carl Nielsenin Sarja Den Luciferiske eli Luciferilainen.

Liput 25/20 €

 

Pohjoismaista laululyriikkaa Stundarsissa

Stundarsin Hemmerintalo Sulvassa kuuluu Korsholman Musiikkijuhlien vakituisiin konserttipaikkoihin. Henri Sigfridsson soittaa päivän toisen konserttinsa, kun hän esiintyy yhdessä aikamme arvostetuimpiin kuuluvan mezzosopraano Monica Groopin kanssa. Heidän ohjelmistossaan on Wilhelm Stenhammarin, Yrjö Kilpisen, Joonas Kokkosen, Gösta Nystoemin ja Edvard Griegin lauluja, kielinä suomi, ruotsi ja (uus)norja. Konsertin jälkeen Hemmerintalolla on mahdollisuus ruokailla.

Liput päivällisen kera 55/52 €, ilman ruokaa 20/17 €. Bussikuljetus konserttiin lähtee Vaasan kaupungintalolta klo 17.15.

 

Sulvan kirkossa jousimusiikkia klarinettikierteellä

Ilta jatkuu vielä Korsholman Musiikkijuhlien syntysijoilla Sulvalla, konsertilla Sulvan kirkossa klo 21. Esiintymässä ovat vuoden kvartettivieraat Weberkvartetten ja Artende-kvartetti, klarinetisti Christoffer Sundqvist yhdessä ZilliacusPerssonRaitinen-trion kanssa, sekä Cecilia Zilliacus soolona. Konsertin ohjelma kattaa 250 vuotta pohjoismaista musiikkia ja on päivän kolmas konsertti, jossa kuullaan Joonas Kokkosen musiikkia, tällä kertaa 3. jousikvartetto. Konsertin muut säveltäjänimet ovat Johan Helmich Roman, Bernhard Henrik Crusell ja Edvard Grieg, jolta kuullaan iki-ihana jousikvartetto g-molli.

Liput 20/17 €, linja-autokuljetus Vaasan kaupungintalolta lähtee klo 20.30.

 

Ahlbeckinsalissa kolme muusikkoa ja kolme erilaista kokoonpanoa

Uudenkaarlepyyn Ahlbeckinsali saa saksalaissuomalaisia vieraita, kun klo 19 konsertoimassa ovat viulisti Liv Migdal, sellisti Peter Hörr ja pianisti Risto-Matti Marin. Konsertin avauksena kuullaan vuoden säveltäjävieras Sebastian Fagerlundin pianokappale Licht im Licht, joka on sävelletty juuri Risto-Matti Marinille. Konsertin toinen moderni pianokappale on norjalaisen Arne Nordheimin Listen. Jousisoittimet pääsevät vauhtiin Maurice Ravelin Sonaatissa viululle ja sellolle ja koko konkkaronkka musisoi lopulta yhdessä konsertin päättävässä Franz Berwaldin Pianotriossa Es-duuri. Yle radio Vega nauhoittaa konsertin.

Liput 20/17 €

 

August soi

Lisäksi Kaffehuset Augustin iltapäivän taiteilijatapaamisessa klo 15 pääsemme tutustumaan lähemmin ruotsalaissuomalaisen ZilliacusPerssonRaitinen-jousitrion henkilöihin, toimintaan ja ohjelmistoon. Vapaa pääsy.

 

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi

Kaikki liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, siv.laine@studioticket.fi, www.studioticket.fi

Korsholman Musiikkijuhlat 30.7. – 6.8.2014