27.07.2021

Korsholman Musiikkijuhlat: Maan laulut

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 28.7.–4.8.2021. Vuoden teema “Maan laulut” on saanut inspiraationsa Gustav Mahlerin ikonisesta teoksesta “Das Lied von der Erde”. Musiikkijuhlat haluaa tänä vuonna kiinnittää huomiota erityisesti ilmastoon ja luontoon. Sivuteemana ovat hyönteiset, jotka ovat tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta ja jotka kärsivät suuresti ilmastonmuutoksesta.

39. kerran järjestettävä Korsholman Musiikkijuhlat alkaa virallisesti huomenna, keskiviikkona 28.7, mutta jo tänä iltana otetaan varaslähtö Vaasan kirkossa. Toteutamme urkukonsertin yhteistyössä Vaasan seurakuntayhtymän ja heidän Iltamusiikki-sarjansa kanssa, esiintyjänä nuori ja virtuoosimainen urkuri Pétur Sakari. Ohjelmassa on musiikkia Johann Sebastian Bachilta, Jehan Alainilta ja kruununjalokivenä urkuimprovisaatio, joka luonnollisesti luodaan samassa hetkessä.

Lounaskeskustelut Ravintola Loftetissa

Varsinainen avajaispäivä aloitetaan avajaislounaalla Ravintola Loftetissa. Lounaskeskustelua isännöi vuoden teemasäveltäjä Mats Larsson Gothe, joka keskustelee muusikkovieraidensa Jonathan Stockhammerin, Cecilia Zilliacuksen, Christina Daletskan ja Rick Stotijnin kanssa avajaispäivän ja seuraavien festivaalipäivien musiikkikattauksesta. Luvassa myös pieniä musiikkiesityksiä. Vastaavia lounaskeskusteluita tullaan järjestämään myös myöhemmin festivaaliviikon aikana, ainakin perjantaina 30.7, maanantaina 2.8. ja keskiviikkona 4.8. Mats Larsson Gothe toimii myös näiden keskusteluiden isäntänä. Keskusteluiden kielinä ruotsi, suomi ja englanti.

Keskustelutilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Avajaiskonsertti “Lied von der Erde”

Avajaiskonsertti järjestetään Mustasaaren kirkossa ja siellä esitetään muun muassa teos, joka liittyy suoraan vuoden teemaan “Maan laulut”, siis Mats Larsson Gothen orkesterisävellys Lied von der Erde. Lisäksi saamme kuulla brittiläisen säveltäjän Sally Beamishin jousikvarteton Opus California, argentiinalaisen Astor Piazzollan tunnetun orkesterisarjan Estaciones Porteñas (Buenos Airesin neljä vuodenaikaa), jonka sovitus perustuu Piazzollan alkuperäiseen tangokvintettoversioon, viulu- ja kontrabassosoolo orkesterin kanssa, sekä lopuksi Benjamin Brittenin Muunnelmia Frank Bridgen teemasta. Konsertissa soittaa Malin Bromanin johdolla Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, joka on Musiikkijuhlien arvostettu ja pitkäaikainen vieras. Malin Broman esiintyy myös solistina yhdessä kontrabasisti Rick Stotijnin kanssa.

Musiikkijuhlat järjestää linja-autokuljetuksen konserttiin, lähtö Vaasan kaupungintalolta klo 18.15 (meno-paluu 10 €).

Mestarikurssit käynnistyvät jälleen

Suositut mestarikurssit edistyneille musiikin opiskelijoille käynnistyvät myös huomenna. Tänä vuonna harjoituksia ei valitettavasti pääse seuraamaan koronarajoitusten takia, mutta mestarikurssikonsertti järjestetään maanantaina 2.8. Vaasan kaupungintalolla. Mestarikurssilaiset esiintyvät myös kahdessa lyhyemmässä iltapäiväkonsertissa Vaasan kaupungintalolla 30.7. ja 31.7.

Musiikkijuhlat ja covid-19

Epävarmat ja epätavalliset ajat jatkuvat yhä koronapandemian merkeissä, mutta Korsholman Musiikkijuhlat on siitä huolimatta onnistunut tänä vuonna järjestämään festivaalin, joka muistuttaa meitä varsin paljon siitä, mistä pystyimme aiempien vuosien aikana nauttimaan. Rajoituksia ja turvatoimia on paljon, mutta jo se, että pystyimme alustavasti avaamaan ovet 50–199 kuulijalle konserttia kohtaan, on meille tärkeä askel oikeaan suuntaan.

Lippuja on jatkuvasti myynnissä osoitteessa netticket.fi sekä kotisivuillamme korsholmmusicfestival.fi. Lippuja myydään myös ovelta, jolloin suosimme korttimaksua.

Musiikkijuhlien koko ohjelma on nähtävissä nettisivuillamme osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi

Liput: http://www.netticket.fi, Musiikkijuhlien toimisto (puh. +358 40 833 2022) tai ovelta, mikäli paikkoja on jäljellä.