01.09.2021

Korsholman Musiikkijuhlat lähettää 8 konserttia syyskuun iltoina

Korsholman Musiikkijuhlien konsertit tulevat katsottavaksi viikon aikana joka ilta klo 20.00, alkaen 1.9. Covid-19-rajoitusten takia vain rajoitettu määrä yleisöä pääsi seuraamaan konsertteja kesällä. Sen takia toivomme, että teillä on nyt mahdollisuus osallistua tähän syyskuun ensimmäisellä viikolla järjestettävään uusintaviikkoon.

 

Ohjelma

Vuoden teema ”Maan laulut” sai inspiraationsa Gustav Mahlerin ikonisesta teoksesta ”Das Lied von der Erde”. Tänä vuonna Musiikkijuhlat halusi kiinnittää huomiota erityisesti ilmastoon ja luontoon. Sivuteemana olivat hyönteiset, jotka ovat tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta ja jotka kärsivät pahoin ilmastonmuutoksesta. Myös yhteiskunnallinen ilmapiiri nostettiin osaksi vuoden teemaa. Amnesty Internationalin maailmanlaajuinen toiminta sopi hyvin yhteen Mahlerin teoksen kanssa. Sirkat ja linnut olivat osa luonnon omaa teemaa. Vuoden teemasäveltäjää Mats Larsson Gothea esiteltiin festivaalilla perusteellisesti.

Viikon aikana saamme elää uudelleen osan niistä upeista konserteista, joita Korsholman Musiikkijuhlille kaikkialta Euroopasta saapuneet taiteilijat tarjosivat meille heinä-elokuun vaihteessa.

Saksalainen Signum-kvartetti, kamarimuusikoista ja jazztaiteilijoista koostuva ORBI-yhtye ja ruotsalaiset kamarimuusikot taiteellisen johtajan Cecilia Zilliacuksen johdolla musisoivat yhdessä suomalaisten muusikoiden kanssa. Sarjaan kuuluu myös Piazzolla 100 ja Tango Nuevo -konsertti, jonka Maria Ylipää ja huippumuusikoista koostuva bändi; Jaakko Kuusisto, Marzi Nyman, Niko Kumpuvaara ja Ville Herrala, esittivät Ritzissä kahteen kertaan. Das Lied von der Erde-konsertti kuullaan 3.9. jossa solistina on sopraano Christina Daletska ja esiintyy yhdessä festivaalin taiteilijoiden kanssa Jonathan Stockhammerin johdolla.

Viikko huipentuu Vaasan kirkossa livekonserttiin, joka järjestetään yhteistyössä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa, joka avaa syyskautensa 9.9. klo 19.00. Solisteina taiteellinen johtaja Cecilia Zilliacus ja sellisti Torleif Thedéen. He esittävät yhdessä Larsson Gothen teoksen Sisyphus Dreams. Konsertissa kuullaan myös Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 3, jota ei esitetä usein Vaasassa, sekä aiemmin unohdettu ja nyt löydetty teos Elegi säveltäjä Siri Branderilta, joka syntyi Vaasassa ja oli Sibeliuksen aikalainen. Korsholman Musiikkijuhlat päättää esitysvuotensa tähän konserttiin ja suuntaa katseensa kohti festivaalin 40-vuotisjuhlavuotta 2022.

Konsertit ovat näkyvissä ILKKA-POHJALAISEN, Vasabladetin, Syd-Österbottenin ja Österbottens Tidningin uutissivustoilla.

Lisäksi konsertit lähetetään SUNDOM TV:n kanavalla 951 ja NärTV:llä alkaen 9.9.

Vanhainkodeissa ja palvelutaloissa voitte ottaa osaa konsertteihin viikon aikana kotisivumme www.korsholmmusicfestival.fi kautta, sillä konsertit ovat katsottavissa seitsemän päivää julkaisun jälkeen.