07.04.2021

Korsholman Musiikkijuhlat: Classical Clubin kevään viimeisessä suorastriimissä perjantaina 9.4. kello 20 Doo-bop Clubilla Vaasassa esiintyy Kari Ikonen Solo ja Quartet Ajaton

Illan avaa mainetta niittänyt Ikonen, jonka soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisation & Compositions julkaistiin syksyllä 2020. Quartet Ajattoman muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: muun muassa jazzmusiikista barokkiin, angentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin ja improvisointiin. Perjantai-illan kokoonpanossa soittavat Mia Simanainen (laulu), Kari Ikonen (moog syntetisaattori), Henrik Sandås (bandoneon) ja Markus Hohti (sello). Konsertti toteutetaan yhteistyössä Korsholman Musiikkijuhlien kanssa, jonka teema, Maan laulut, avataan tällä konsertilla. Linkki ilmaiseen konserttiin löytyy Doo-Bopin ja Korsholman Musiikkijuhlien kotisivuilta: www.doobop.fi, www.korsholmmusicfestival.fi.

 

Kari Ikonen solo, piano

Illan avaa kansainvälisesti palkittu ja mainetta niittänyt Kari Ikonen, jonka uutukainen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions” julkaistiin syksyllä 2020. Levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vivahteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla.

 

Quartet Ajaton: Early Music in the Latest Way

Mia Simanainen, laulu

Kari Ikonen, moog

Henrik Sandås, bandoneon

Markus Hohti, sello

”Quartet Ajaton on kiehtovan kahlitsematon” (Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 28.7.2020)

 

Mikä kumma kokoonpano?

Mia Simanaisen perustama eriskummallinen yhtye puhaltaa määritelmät taivaan tuuliin luodessaan vanhasta uutta! Muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Tämä on tehnyt yhtyeen musisoinnista varsinaista löytöretkeilyä jo kuuden vuoden ajan.

Yhtye julkaisi esikoislevynsä ”Elixir” (Eclipse Music) vuonna 2016, ja videokokoelman vuonna 2018. Toinen albumi ”Early Music in the Latest Way” julkaistiin loppusyksystä 2020 (Alba Records). Se sisältää pelkästään vanhaa musiikkia (renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä) kvartetin tyyliin sovitettuna – niin, yhtye kyllä vaalii vanhan musiikin kauneutta ja henkeä, mutta saattaa silti välillä riehaantua ja soittaa niin kuin Saturnuksessa. Quartet Ajaton on tehnyt kiertueita ja konserttimatkoja esiintyen Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

 

Musikfestspelen Korsholm 28.7 – 4.8 2021.