25.07.2017

Korsholman Musiikkijuhlat alkavat!

Korsholman Musiikkijuhlilla on 35. toimintavuosi ja Suomikin juhlii siinä sivussa jo satavuotista taivaltaan itsenäisenä valtiona, mikä laitetaan merkille myös Korsholman Musiikkijuhlilla. Musiikkijuhlat on viimeiset seitsemän vuotta vietetty heinä-elokuun vaihteessa ja niin tänäkin vuonna, kun festivaali alkaa heinäkuun viimeisenä keskiviikkona, eli päivää ennen virallisia avajaisia ja avajaiskonserttia.

Vuoden teema Korsholman Musiikkijuhlilla on peräisin Johann Wolfgang von Goethen omaelämäkerrasta Dichtung und Wahrheit. Tämä on pianisti-professori Henri Sigfridssonin viides ja viimeinen vuosi festivaalin peräsimessä ja mikä sopisikaan teemaksi paremmin kuin myyttejä, ”tositarinoita” ja todellisuuden ja taruston harmaata välitilaa luotaava Tarua ja totta?

 

Kauneutta kaikille aisteille

Suomalaisten jousikvartettien eittämättömään eliittiin nopeasti noussut Borea aloittaa urakkansa Korsholman Musiikkijuhlilla konsertilla Kristiinankaupungin Ulrika Eleonoran kirkossa keskiviikkona 26.7. klo 19.30. Yhtyeen muusikot ovat menestyneet kilpailuissa ja luovat nuoresta iästään huolimatta kvartetin ohella jo vahvaa solististakin uraa. Ulrika Eleonoran kirkossa heidän ohjelmassaan on Leoš Janáčekin Jousikvartetto nro 2, ”Intiimejä kirjeitä”, sekä Erkki Melartinin Jousikvartetto nro 4 F-duuri op. 62.

Ennen konserttia klo 17.30 mahdollisuus osallistua rouva Strackin merihistorialliseen kiertokävelyyn 1800-luvun Kristiinankaupungissa.

Liput konserttiin 25/21 €, kiertokävely 10 €

 

Urkuresitaali Vaasan kirkossa

Kalevi Kiviniemi on Suomen kansainvälisesti tunnetuin urkuri, joka on koonnut kokonaan suomalaisen ohjelman konserttiinsa Vaasan kirkossa keskiviikkona 26.7. klo 19.30. Ohjelmassa on Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon enemmän tai vähemmän kansallisromanttisia sävellyksiä, mm. Finlandia, sekä Aulis Sallisen ja Joonas Kokkosen teoksia. Kiviniemen omat Suomi-aiheiset improvisaatiot täydentävät ohjelman. Konsertti tehdään yhteistyössä Vaasan seurakuntien iltamusiikkisarjan kanssa.

Huom. Joissain ennakkotiedoissa konsertti on ilmoitettu alkavaksi klo 19.00, mutta konsertti alkaa siis klo 19.30.

Vapaa pääsy

 

Yksinlauluja, oopperaa ja urkusooloja Munsalan kirkossa

Munsalan kirkko Uudessakaarlepyyssä on päivän kolmannen konsertin näyttämönä. Siellä klo 19.30 esiintymässä ovat Ruotsissa asuva, mutta lapsuutensa maisemiin palaava sopraano Pia-Karin Helsing, lied-pianistina tässä konsertissa toimiva Akiko Sigfridsson ja urkuri Christian Ahlskog. Ahlskog esittää soolourkuteoksia Johann Sebastian Bachilta, Heikki Klemetiltä ja Oskar Merikannolta. Ensimmäisellä puoliskolla Helsing laulaa ruotsalaisia romantiikan ajasta ammentavia yksinlauluja Hugo Alfvénilta ja Wilhelm Peterson-Bergeriltä. Väliajan jälkeen vaihdetaan musiikin lajia, kun Helsing laulaa aarioita Giuseppe Verdin ja Giacomo Puccinin oopperoista.

Liput 25/21 €

 

Festivaaliohjelman esittely Culturumissa

Ennen ensimmäistäkään konserttia ja Kalevi Kiviniemen urkuresitaalia esitellään Vaasan kirkon naapurissa, VÖSin lukion Culturumissa, vuoden ohjelmaa klo 17.00. Esittelemässä itse taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson, joka nivoo ohjelman punaiset langat ja irtonaiset langanpäät yhteen.

Vapaa pääsy

 

Korsholman Musiikkijuhlat 26.7.-3.8.2017

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi

Liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, studioticket.fi